ŽHAKzvířata
napsal(a):
Máme bojovníci, s ním v akváriu je šest neonek, tři paví očka a dva pancéřníčci, chtěli by jsme si k nim pořídit ještě nějaké tři rybičky ale nevíme jaké, chtěli by jsme proto poradit.
A číst umýte? Když už nečtete odpovědi na Vaše předchozí dotazy, tak si aspoň přzačtěte podmínky chovu jednotlivých druhů ryb na třeba Rybičky.net. V 37 l máte úplně nevhodné ryby tak tam narvěte ještě další!
Uživatel s deaktivovaným účtem

ŽHAKzvířata
napsal(a):
Máme bojovníci, s ním v akváriu je šest neonek, tři paví očka a dva pancéřníčci, chtěli by jsme si k nim pořídit ještě nějaké tři rybičky ale nevíme jaké, chtěli by jsme proto poradit.
Nerozumím. Už jste se ptal(a) jednou.

juhaj
napsal(a):
A číst umýte? Když už nečtete odpovědi na Vaše předchozí dotazy, tak si aspoň přzačtěte podmínky chovu jednotlivých druhů ryb na třeba Rybičky.net. V 37 l máte úplně nevhodné ryby tak tam narvěte ještě další!
Máte SZ.
Všechno si čtu, a zajímalo by mě jak to třeba vše máte zařízené vy. Nejsem expert to přiznávám ale podle vás to vypadá tak že by ta zvířata měla všechna pochcipat ale ujišťuji vás že zvířat mám víc než většina lidí a mají ještě lepší podmínky pro chov než je všude psané. Určitě se nemají tak zle jako ve zverimexech kde mají asi dvacet neonek a další rybičky v ani ne 20litrovém akváriu. Nebo si myslíte že ty rybičky se mají hůře než beta ve zverimexu v ani ne litrovém akvárku. Děkuji za odpovědi ale určitě si s mou rodinou poradíme.
Teda považovat svůj chov za dostačující jen proto že převyšuje svými podmínkami zerimexové absolutní minimum to chce slušnou dávku neznalosti. Ryby a celkově zvířata jsou ve zverimexech jen dočasně, to že jdete každý týden do zverimexu a vidíte v akvárku neonky ještě neznamená že to jsou ty co jste viděl před týdnem. Omlouvám se ale měl sem potřebu toto objasnit. I když je to podle mě zcela zřejmé. Pokud máte zaběhlé akvárko tak vám ty ryby samozřejmě neumřou za týden ani za měsíc ale průměrné délky života tam dosáhne v té vaší polívce maximálně jeden dva držáci . Bohužel vás od týrání ryb nikdo zastavit nemůže, ale prosím vás alespoň o vašem počínání nechoďte psát ódy na chovatelská fóra. Poradit si stejně nechcete nechat a akorát tu všem skutečným milovníkům zvířat nadzvedáváte žaludek.
Ještě dodam, ze mate tech ryb moc. Akvarium o objemu 37 litru je maximalne 30 l vody, coz pri bezne pouzivanem 1 cm ryby na 1 litr vody predstavuje asi 10 mensich rybek (nutno brat v uvahu velilost v dospelosti, ne prodejni).
Dale je hodne drobnych ryb (pancernici, neonky) hejnovych. To znamena, ze by jich melo byt nejmene 6, aby se citily dobre (= nebyly vystresovane, nemocne a neumiraly predcasne). Pridavat 3 dalsi (pravdepodobne take hejnove) ryby nema zadny smysl.
A konecne byste mel resit naroky na životní prostredi tech ryb (velikost akvaria, teplota vody, proudeni, zarizeni akvaria). Neonky jsou plavci a vase akvarko jim je male. Betta naopak plavec neni a nesnasi vetsi proudeni vody. Oba druhy musi mit čistou vodu, coz s ocky tezko udrzite. Pancernici jdou ve dvojici nestastni, navic vetsina pancernicku je na vase akvarko velka a take nesnese teplou vodu, kterou vyzaduje betta. A toto nejsou zadne profi znalosti dlouholeteho akvaristy, ale zaklad. Podivejte na rybicky.net, najdete si atlas a chvilku studujte. Pak se kdyztak prijdte zeptat znovu

ŽHAKzvířata
napsal(a):
Žádné.

Osobně bych nechala beťáka a eventuelně ty pávčata, ostatní pryč.
Na neonky je to příšerně malý...pokud se teda jedná o akvárko 37 litrů...co to může být za rozměr?? 50x25x30 cm...na beťáka ideál, pávčatům to taky extra vadit nebude.
Neonky jsou plavci a tady toho moc nenaplavou i menší druh neonky..., navíc jsou to čistotné a čistou vodu vyžadující rybky a v takhle malém objemu s živorodkama které jsou vysloveně prasátka a pancéřníčci taky nejsou mezi akvarijními rybičkami vrchol čistotnosti
Navíc jak už bylo řečeno, ty malé druhy se nejlépe cítí v hejnu...myslím, že teoreticky by šel pancéřníček malý, tak 8 kousků...ale zase jen s tou bojovnicí a ostatní pryč.
Pro zadavatelku....myslím, že mnohým z nás se líbí akvarijní rybičky na které nemáme podmínky a tak si buď pořídíme něco vhodného a nebo ty podmínky vytvoříme. Mnohým z nás se třeba líbí rybičky, které nemůžou, třeba kvůli rozdílným nárokům být v jedné nádrži a tak když je chceme i tak, no tak máme prostě doma víc akvárek.
Určitě se nemají tak zle jako ve zverimexech kde mají asi dvacet neonek a další rybičky v ani ne 20litrovém akváriu.
K tomuto bych dodala jedno jediné....ona ta neonka možná ve vašem objemu bude přežívat, ale vy si vlastně vůbec tu rybu neužijete. Sama mám zkušenost s neonkami modrými, které jsem měla ve 112 litrovém akvu délka 80cm, hejno se mi tam defakto jen tak šmrdolilo, ale když jsem ty ryby následně přestěhovala do 240-ti litrů délka 120 cm, tak teprve začala ta parádní podívaná....a to jsou tyto neonky doporučovány i do miniakvárií od cca 50-ti litrů.
napsal(a):
Osobně bych nechala beťáka a eventuelně ty pávčata, ostatní pryč.
Na neonky je to příšerně malý...pokud se teda jedná o akvárko 37 litrů...co to může být za rozměr?? 50x25x30 cm...na beťáka ideál, pávčatům to taky extra vadit nebude.
Neonky jsou plavci a tady toho moc nenaplavou i menší druh neonky..., navíc jsou to čistotné a čistou vodu vyžadující rybky a v takhle malém objemu s živorodkama které jsou vysloveně prasátka a pancéřníčci taky nejsou mezi akvarijními rybičkami vrchol čistotnosti
Navíc jak už bylo řečeno, ty malé druhy se nejlépe cítí v hejnu...myslím, že teoreticky by šel pancéřníček malý, tak 8 kousků...ale zase jen s tou bojovnicí a ostatní pryč.
Pro zadavatelku....myslím, že mnohým z nás se líbí akvarijní rybičky na které nemáme podmínky a tak si buď pořídíme něco vhodného a nebo ty podmínky vytvoříme. Mnohým z nás se třeba líbí rybičky, které nemůžou, třeba kvůli rozdílným nárokům být v jedné nádrži a tak když je chceme i tak, no tak máme prostě doma víc akvárek.
Určitě se nemají tak zle jako ve zverimexech kde mají asi dvacet neonek a další rybičky v ani ne 20litrovém akváriu.
K tomuto bych dodala jedno jediné....ona ta neonka možná ve vašem objemu bude přežívat, ale vy si vlastně vůbec tu rybu neužijete. Sama mám zkušenost s neonkami modrými, které jsem měla ve 112 litrovém akvu délka 80cm, hejno se mi tam defakto jen tak šmrdolilo, ale když jsem ty ryby následně přestěhovala do 240-ti litrů délka 120 cm, tak teprve začala ta parádní podívaná....a to jsou tyto neonky doporučovány i do miniakvárií od cca 50-ti litrů.
No, rad padlo dost. Ještě bych doporučila akvárium překopat, podle fotky na ptácích to nebude vyhovovat ani beťákovi, málo kytek.Málo úkrytů. Pro začátek si pořiďte , pokud to stále je pod stejným jménem, alespoň plovoucí vodní mor, ten se rychle rozroste prakticky kdekoli a beta to ocení. A využijte ty Rybičky net, to je taková bible akvaristů. Taky na FB je hodně skupin, kde ochotně poradí.
K těm neonkám. Nikdy se mi nelíbily, nikdy jsem nepochopila, co na nich lidi mají, ale s tím hejnem ve větším objemu souhlasím. Viděla jsem v Přešticích hejno v megaakvárku, prý několik tisíc kusů. To byl jediný případ, kdy mi neonly vzaly dech, protože to byla fakt podívaná. Ony prostě v menších nádržích vůbec nevyniknou.

Dotaz
napsal(a):
K těm neonkám. Nikdy se mi nelíbily, nikdy jsem nepochopila, co na nich lidi mají, ale s tím hejnem ve větším objemu souhlasím. Viděla jsem v Přešticích hejno v megaakvárku, prý několik tisíc kusů. To byl jediný případ, kdy mi neonly vzaly dech, protože to byla fakt podívaná. Ony prostě v menších nádržích vůbec nevyniknou.
S těma neonkama souhlas.....ono se to sice tváří jako hejnová ryba, ale ve své podstatě v běžných podmínkách jsou neonky rozstřelený po celým akvárku a každá si tak nějak dělá, co chce.
To podstatně větší parádu, v přiměřeně dlouhém akvárku, udělají podstatně nenápadnější tetry červenohlavé nebo červenoústé...kam jedna, tam všechny...ty udělaj hejno i kdyby byly jenom tři kousky.
Myslím, že moje modré neonky se díky nim chytly takříkajíc za nos a že prý taky ukážou, že umí plavat v hejnu...takže v kombinaci s nima to byla hezká podívaná, ale pokud nemají ryby, které je k této činnosti strhnou a nebo pokud se něčeho nebojí, tak na to zvysoka....