Nechtěný zrcadlový efekt - pomoc!

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Antona

28.2.2021 23:41
Antona

XXX.XXX.65.82

Dobrý den,
chovám jednu betu, samce. Když jsem ho dnes přenesla do nového, většího akvária (klasické sklo, žádné nátěry či pozadí, nejde ani o betárium), začal pomateně narážet čelně do skla a divoce plavat podél stěn. Pochopila jsem, že důvodem je zrcadlový efekt skel, a rybka si myslí, že není ve vodě sama. Protože jsem nechtěla, aby takto plavala až do vyčerpání, vrátila jsem ji zpět do starého akvária. Nicméně se ukázalo, že tento efekt je i zde a jen jsem ho nezaregistrovala - rybka nejspíš taky ne, dřív si klidně plavala, teď poletuje ze strany na stranu.
Poradíte mi, prosím, co s tím? Nerada bych, aby se zbláznila. Zvykne si? Počítám totiž, že koupě nového akvária problém nevyřeší.
Děkuji.

1.3.2021 01:08
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Zkuste jinak nastavit světlo - myslím jeho umístění, třeba to pomůže.

1.3.2021 10:54
midas

XXX.XXX.165.55

Dobrý den
Co dělá ta beta když plave podél těch stěn ? Mě to občas některé betty dělají, ale nenaparují se u toho. Nevytahují skřele. Spíš jen tak rejdí přesně jak vy říkáte podél stěn. Nikdy sem to moc neřešil. Všiml jsem si že to mají betty tendenci dělat spíš v prosvětlených ledkových akvárkách. Nechte akva víc zarůst a mělo by to být pohodě. Pokud se na sklo naparuje, tak asi nezbývá než si zkusit pohrát s tím umístěním světla jak radí Dotaz

1.3.2021 18:42
akscha

XXX.XXX.24.12

Ano, me taky betta obeplavala cele akva (96l, zarostle spis hodne, i rychle rostoucimi stonkovkami), obcas dokonce u kratsich sten roztahovala skrele. Ale plavala celkem klidne a neprisla mi jinak stresovana, tak jsem to nechala byt. Pote se akva trochu zmenilo, pribyly dalsi ryby, plovouci rostliny zakryly kus hladiny a uz to prakticky nedela. Vlastne by to i sedelo na teorii s pristinenim vyse

Antona

1.3.2021 22:03
Antona

XXX.XXX.65.82

Děkuju, dala jsem tam víc kytek a zdá se, že už je v pohodě. Sice v některých rozích ještě bojuje a snaží se je čelem prorazit, ale snad si na to brzo zvykne.
Děkuju mnohokrát za rady!

Přidejte reakci

Přidat smajlík