Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Verunaaaaaaa

1.3.2021 22:38
Verunaaaaaaa

XXX.XXX.231.175

Dobrý den,
mam problém, v akváriu s rybkami jsem mela dva šneky (velké asi tak 2 cm) ale ty už tam ted nemam protože oba umřeli :((( no jenže ted tam mam hromadu malinkatých šnečků a je jich fakt hodně a potřebovala bych se jich zbavit sice je mi jich trochu líto ale je jich tam už moc.
Předem děkuji za odpověď :) .

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2021 07:07

Verunaaaaaaa napsal(a):
Dobrý den,
mam problém, v akváriu s rybkami jsem mela dva šneky (velké asi tak 2 cm) ale ty už tam ted nemam protože oba umřeli :((( no jenže ted tam mam hromadu malinkatých šnečků a je jich fakt hodně a potřebovala bych se jich zbavit sice je mi jich trochu líto ale je jich tam už moc.
Předem děkuji za odpověď :) .

Nechte je být, oni se zredukují sami. Vlastní zkušenost.

2.3.2021 07:59
Honza1991

XXX.XXX.128.12

Dobrý den. Jestli to už opravdu přesáhlo únosnou mez, tak je můžete nalákat třeba na kolečko okurky. Pak je i s okurkou z akva vyndáte. Snížíte tak jejich počet.
Chce to krmit s rozumem a nepodceňovat údržbu, pak se přemnožovat nebudou.

2.3.2021 09:26

Honza1991 napsal(a):
Dobrý den. Jestli to už opravdu přesáhlo únosnou mez, tak je můžete nalákat třeba na kolečko okurky. Pak je i s okurkou z akva vyndáte. Snížíte tak jejich počet.
Chce to krmit s rozumem a nepodceňovat údržbu, pak se přemnožovat nebudou.

Kolečko z okurky? Do vody?

2.3.2021 10:16
Honza1991

XXX.XXX.128.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kolečko z okurky? Do vody?

Ano. Stačí dát na špejli a píchnout do dna nebo použít kolíček. Jinak plave. Za hoďku na tom bude šneků habaděj.
Lze použít i mrkev ale ta je trochu tvrdší a lepší je jí alespoň zalít horkou vodou.

2.3.2021 12:11

Honza1991 napsal(a):
Ano. Stačí dát na špejli a píchnout do dna nebo použít kolíček. Jinak plave. Za hoďku na tom bude šneků habaděj.
Lze použít i mrkev ale ta je trochu tvrdší a lepší je jí alespoň zalít horkou vodou.

To se nerozmočí? No, asi ne.

2.3.2021 12:36
Honza1991

XXX.XXX.128.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To se nerozmočí? No, asi ne.

Během hodiny určitě ne. Většinou to po pár hodinách vyndávám a je to v pohodě. :-) Jednou jsem to tam nechal přes noc a už to dost změklo bylo ale nic špatného se jinak nestalo.. Ale byla to domácí okurka. Nevím jak by na tom byly ty kupované.

Jo a nesmí být v akvárku ancistrus, ten tu okurku šnekům nenechá.

2.3.2021 17:14

Honza1991 napsal(a):
Během hodiny určitě ne. Většinou to po pár hodinách vyndávám a je to v pohodě. :-) Jednou jsem to tam nechal přes noc a už to dost změklo bylo ale nic špatného se jinak nestalo.. Ale byla to domácí okurka. Nevím jak by na tom byly ty kupované.

Jo a nesmí být v akvárku ancistrus, ten tu okurku šnekům nenechá.

Ha! Tak to schválně zkusím svému ancistrovi nabídnout, co na to řekne.

2.3.2021 20:03

Jestli to jsou okružáci a nebo levatky, tak bych to neřešila...je to armáda dělníků a pomocníčků s údržbou.
Když zakládám akvárko, tak jako první obyvatele ještě před rybama tam hodím hrst levatek...a to myslím doslova, ne pár kousků, ale opravdu hrst.
Mě když se to přemnoží, tak je to jasný signál, že překrmuju ryby a že bych se měla uklidnit a invaze se postupně sama zredukuje.
U mě se třeba moc nedaří okružákům.......jako mám je, ale žádné velké pomnožení se neděje, tak alespoň, že těm levatkám se u mě daří.

Takže pokud máte okružáky a jste z třeba z Chomutova, tak je klidně beru všechny
např. https://rybicky.net/atlasostatnich/okruzak_kanadsky nebo nějaký menší druh piskořky...beru taky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík