Boule pod ústy Betty

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zarra

22.3.2021 09:53
Zarra

XXX.XXX.34.174

Zdravím.
Před pár dny jsem si všimla u Bety, kterou mám asi 3 týdny, že má pod ústy vyboulení. Dnes mi přijde, že se boule zvětšuje a zdá se, ze i příjem potravy jí dělá problém.
Má s tím někdo zkušenosti?
Děkuji za případné komentáře..

22.3.2021 11:05
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Těžko říct, o co jde, moc dobře to není vidět.

Nicméně dovolte mi poznámku. Tahle nádrž je pro chov betty nevhodná jak velikostí, tak "zařízením ". Neudržíte tam pro rybu nezávadné podmínky co se chemismu vody týká, teploty a to nezmiňuji absenci živých rostlin, v kterých se betta dobře cítí. Z životních nároků a potřeb té ryby jste bohužel nesplnila nic. Nemůžete tedy čekat, že ryba bude dlouhodobě zdravá.

22.3.2021 11:22
bflmp

XXX.XXX.209.178

Přesně... kupte jí opravdové akvárium, prosím... prodej těchto krychlí by se měl zakázat, je to strašné, kolik lidí je má v tomto a když umřou, tak si ještě dokola přikupují další a další...

22.3.2021 23:47
Honza1991

XXX.XXX.184.222

Dobrý den. Naprostý souhlas s předchozími příspěvky. Ale než se podle nich zařídíte tak hlavně nekrmte nebo krmte minimálně a denně měňte vodu! Je evidentně zkažená. A na hladině se ještě navíc povaluje krmivo, které ještě víc kazí vodu. Měňte vodu často ale po částech. Žádné akce typu všechno vyčistím do čista. Tím ničemu nepomůžete, naopak. Chce to něco nastudovat než si pořídím živého tvora...

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2021 07:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

Honza1991 napsal(a):
Dobrý den. Naprostý souhlas s předchozími příspěvky. Ale než se podle nich zařídíte tak hlavně nekrmte nebo krmte minimálně a denně měňte vodu! Je evidentně zkažená. A na hladině se ještě navíc povaluje krmivo, které ještě víc kazí vodu. Měňte vodu často ale po částech. Žádné akce typu všechno vyčistím do čista. Tím ničemu nepomůžete, naopak. Chce to něco nastudovat než si pořídím živého tvora...

A nevěřit všemu, co vám napovídají v obchodě. Tam chtějí hlavně prodat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík