Terčovec žábra

Terčovec "Red Tyrkys"
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2021 12:02
kamil250

XXX.XXX.52.5

Zdravím ,měl bych dotaz co s tím?pořídil jsem v akva cca 10 terčů a jeden má na žábru takovou deformaci jako by mu kousek chyběl viz foto více je to vidět na levé straně .žere normálně ale zdá se mi že mín než ostatní a taky je nejmenší.Mám dilema jestli ho nechat nebo ne?nechci se koukat až vyroste na takto nevzhlednou deformaci .Nebo jestli se to nějak spraví?vyléčí?Ted jsou staří pár měsíců.

25.3.2021 16:06
JoPe

XXX.XXX.82.6

kamil250 napsal(a):
Zdravím ,měl bych dotaz co s tím?pořídil jsem v akva cca 10 terčů a jeden má na žábru takovou deformaci jako by mu kousek chyběl viz foto více je to vidět na levé straně .žere normálně ale zdá se mi že mín než ostatní a taky je nejmenší.Mám dilema jestli ho nechat nebo ne?nechci se koukat až vyroste na takto nevzhlednou deformaci .Nebo jestli se to nějak spraví?vyléčí?Ted jsou staří pár měsíců.

Dobrý den, jedná se o deformaci skřelí. Mívají to terčovci, kteří byli inkubováni v nevhodných parametrech vody, nebo žili v nedostatku kyslíku, velkého org. zatížení vody, popř.byli intenzivně napadeni žábrohlísty atd. Z této ryby vzhledem k její velikosti, stáří, zdrav.stavu a celkové kondici nic pěkného nevyroste. Doporučuji utratit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík