Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2021 19:49
Pepulka

XXX.XXX.168.98

Zdravím, mám akvárko 200l. Rozměry má 100x40x50 a přemýšlím kolik čeho tam dám 🤣 chtěla bych 4 skaláry. Se zbytkem v počtu mám dilema. Jako další bych tam chtěla ancistruse, pancerničky, neonky a buď mečovky nebo black Molly. A jestli by bylo místo tak ještě parmičky čtyřpruhe...

28.3.2021 20:21
JoPe

XXX.XXX.82.6

Pepulka napsal(a):
Zdravím, mám akvárko 200l. Rozměry má 100x40x50 a přemýšlím kolik čeho tam dám 🤣 chtěla bych 4 skaláry. Se zbytkem v počtu mám dilema. Jako další bych tam chtěla ancistruse, pancerničky, neonky a buď mečovky nebo black Molly. A jestli by bylo místo tak ještě parmičky čtyřpruhe...

Ke skalárum tetrazony ne, okusují jim ploutve a neonky vám zase skaláři sloví, hned jak povyrostou. Na začátek radši méně ryb, dosadit můžete později, až bude všechno fungovat jak má.

28.3.2021 21:49
juhaj

XXX.XXX.164.121

Mě v 220l výborně fungovalo 6 skalár, ancistrusy, sumečci, párek pestřenců a čichavci modří i perleťoví. Jestli vám nevadí jiný biotop. Mě to nevadilo. Jo a sekavci koňský, ty se mi dožili snad 12 let a skaláry jsem dostala celkem nechtěné jako dospělé, okolo 8 let stáří. Nejstarší měl při úhynu 19, možná 20 let.

29.3.2021 00:34
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Jestli chcete vyloženě skaláry, tak bez parmiček, a doporučuji jenom nějaké pancéřníčky. Skalárů můžete pořídit i deset mladých. Ale z dalších ryb bych dal maximálně nějaké gupky na přilepšení skalárům. A chtělo by o trochu zarostlé akvárko.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2021 22:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

No hezká rybí polívka....
upřímně 200 litrů na skaláry nic moc....to máme, když hodně dobře 180 litrů čistých.
Hlavně myslet na to, že skaláry jsou pěkný bestie a při tření můžou lítat i šupiny. 4 skaláry, aby to byly dva páry znamená koupit víc mladých a jak se vyselektujou páry, tak dát ostatní pryč a i tak vám nikdo nezaručí, že se nebudou rubat.
Já mám od založení už třetí hejno a teprve tohle je konečně ok, jinak tam byl vždycky nějakej vysírač, co mi rozhodil pohodičku a když jsem ho podarovala, tak to převzal jinej. Takže celá skupina pryč a nákup nové.

Ale budiž...4 skaláry, hejno neonek...doporučuju neonku červenou, kvůli požadavkům na teplotu vody....těch klidně 30 kousků a něco na dno třeba pancéřníčka zeleného partičku 6 kousků. Roztomilé jsou i pandičky, ale u mě teda nedaly teplotu vody...moc vysoká, ale znám lidi, co je u skalárů mají. Já teda osobně mám pancéřníčky kropenatý...dva kousky, protože malých pancéřníčků mi bylo líto, skaláry je nepustily k tabletám, tak jsem je tam musela házet v noci....kropenáči berou z hladiny a taky je jen tak někdo neodstrčí.
A šlus ende.
Na ancíka bych se vykašlala, je to pěkný čuně, které často ožírá i kytky. To samý živorodky.
Jako je super mít třeba u skalárů paví očka, potěr je určitě vítaná svačinka, ale zase ten objem akvária není moc velký a živorodky jsou čuňata. To raději místo jednoho pávčete přidám další 3 neonky.

Na parmičky se vykašlete...aby si nevšímaly skalárů, tak jich musí být větší hejníčko a ani tak vám nikdo nezaručí, že některá z nich nebo více nebude potvora.

Mám skaláry, mám parmičky čtyřpruhé, mám pávčata, protože je chci a chci a chci a tak mám 3 akvária....takže asi tak.

Ono, když si člověk pořídí akvárko, tak je tolik rybiček, které by chtěl mít a tak se to tam snaží nacpat, ale časem zjistí, že je to kravina.

Takže hlavně akvárko nechat pořádně zajet, alespoň měsíc s rychlerostoucím plevelem a nejlépe s hrstičkou šneků levatek nebo okružáků, pak začít dávat postupně ryby a jako první neonky....až po nich mladé skaláry. A rozčleňte teritorium, aby byla uprostřef nějaká rostlina vysoká, třeba vallisnerie a nebo kořen a nedělejte z toho akva holobyt, když na sebe skaláry tolik neuvidí, tak jen dobře.

Tak ať vám to plave

Přidejte reakci

Přidat smajlík