Kdo mi sežral samečka pavího oka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2021 22:08
Pupča

XXX.XXX.200.152

Zdravím, prosím o radu,
pořídila jsem do akvárka nové rybky - dvě chovné skupiny pavích oček (dva samci a čtyři samice). Jeden samec měl do dvou dnů ohryzanou ocasní ploutev a do týdne se stal nezvěstným....nikde není ani on ani jeho mrtvolka...V akváriu mám, jednu velmi starou a dožívající parmičku černopruhou a starého samečka gavůnka madagaskarského, poslední krevetku čokoládovou. Potom dva dospělé sumce L213 a čtyřicet neonek modrých.
Nemáte někdo tušení, kdo z nich mohl samečka pavího očka okousat a pak ho asi i sežrat? Nějak mi to nesedí, protože jsem se snažila vybírat mírumilovné ryby. Každou chvíli podezřívám někoho jiného, ale nemůžu se dopátrat konce....

8.4.2021 09:40
lada 4

XXX.XXX.9.228

Pupča napsal(a):
Zdravím, prosím o radu,
pořídila jsem do akvárka nové rybky - dvě chovné skupiny pavích oček (dva samci a čtyři samice). Jeden samec měl do dvou dnů ohryzanou ocasní ploutev a do týdne se stal nezvěstným....nikde není ani on ani jeho mrtvolka...V akváriu mám, jednu velmi starou a dožívající parmičku černopruhou a starého samečka gavůnka madagaskarského, poslední krevetku čokoládovou. Potom dva dospělé sumce L213 a čtyřicet neonek modrých.
Nemáte někdo tušení, kdo z nich mohl samečka pavího očka okousat a pak ho asi i sežrat? Nějak mi to nesedí, protože jsem se snažila vybírat mírumilovné ryby. Každou chvíli podezřívám někoho jiného, ale nemůžu se dopátrat konce....

Pokud uhynul tak ho o statný snědí bez okolků a nic nezbude. I paví očka mají rády maso a pokud se nepřijde v čas na mrtvou rybku tak se už nenajde. A jeto dobře ...............

8.4.2021 10:10
Pupča

XXX.XXX.200.152

Nechce se mi věřit, že by ta moje skvadra rybek dokázala beze stopy během noci sežrat 3cm rybu, navíc byl kromě okousané zadní ploutve ve velmi dobrém vitálním stavu...

8.4.2021 11:15
Honza1991

XXX.XXX.228.212

Pupča napsal(a):
Nechce se mi věřit, že by ta moje skvadra rybek dokázala beze stopy během noci sežrat 3cm rybu, navíc byl kromě okousané zadní ploutve ve velmi dobrém vitálním stavu...

Dobrý den, vždyť tam máte krunýřovce. To jsou mimo jiné mrchožrouti. :-) Pro ně není problém odstranit mrtvou rybku za pár hodin. Zpětně tu těžko zjistíme z jakého důvodu rybka uhynula. Zhoršený stav ploutví klidně mohl souviset se zdravotním stavem, nezvládnutou aklimatizací na nové podmínky nebo s čímkoliv jiným. To jsou prostě spekulace. Ale že se osádka akvárka o leklé spolubydlící rychle postará, tak o tom nepochybujte.

8.4.2021 11:21
Pupča

XXX.XXX.200.152

Děkuji, to co jste napsal dává smyl a již nepochybuji

8.4.2021 18:30
Dotaz

XXX.XXX.235.225

I šneci umí zlikvidovat mrtvolu celkem rychle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík