Betta

XXX.XXX.241.1
Dobrý den,
chci se zeptat, máme samce i samičku bojovnice pestré a chtěli jsme je spářit, ale oni se chvilku honí a pak se přestanou všímat.
Jak to máme udělat?
Prosím o vaše názory.
Tarzan24

XXX.XXX.0.64
Sice Bojovnice nechovám, ale vím že když jsem chtěla ryby rozmnožit, tak vždy potřebovaly nějaký úkryt - pro ryby které se o své potomky starají jsem pořídila menší úkryt. A ty které se nestarají, tak ty potřebují jen chumel rostlin. Většinou ty jikry ale vyjmu a přemístím je do líhně (taková plastová bedýnka v akváriu - běžně se dá koupit v akvaristice). Možná tam tedy máte méně rostlin. Naše ryby mají tendenci se rozmnožit po čištění akvárka. Prostě ve vhodných podmínkách. Nebo se ještě mohlo stát že máte nevhodného samečka pro odchov. Pokud se už následovali a nic z toho nebylo, tak to zkuste znovu. Ryby není lehké rozmnožit. Nejlíp to u mě šlo s krunýřovci (ancistrus), protože ti se o své potomstvo velmi dobře starají. A u těch kteří se nestaraly (třeba neonky) to dopadlo tak, že ty jikry nějaká jiná ryba sežrala.
Hodně štěstí ;)
Joso

XXX.XXX.12.4
Betta
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, máme samce i samičku bojovnice pestré a chtěli jsme je spářit, ale oni se chvilku honí a pak se přestanou všímat.
Jak to máme udělat?
Prosím o vaše názory.
Bojovnice potřebují dostatek rostlin, úkrytů, samice připravená k páření má výrazné břicho a intenzivnější zabarvení.
Betta
napsal(a):
Dobrý den,
Jak to máme udělat?
Prosím o vaše názory.
Může pomoct zvýšení teploty. Také je důležité, čím krmíte? Pokud sušeným, tak se třít nebudou. Bylo by dobré krmit živou potravou ( perloočky, buchanky, černé komáří larvy - ty jsou výborné, patentky) a pokud nemáte, tak aspoň těmito mraženými. Nitěnky moc nedoporučuji (choroby, těžké kovy atd.), tedy pokud je neumíte správně ošetřit.