zvířata123

XXX.XXX.63.79
Dobrý den,
měla jsem dvě drápatky vodní, jedna mi uhynula, měla na sobě takový sliz a nechtěla jíst, a teď mi zůstala jenom jedna a taky má na sobě takový sliz, je nafouklá a nechce jíst.
Prosím poraďte co mám dělat, je to nějaká nemoc? Dá se to léčit? Nechci aby mi zemřela.
Děkuji za odpovědi.
zvířata123

XXX.XXX.63.79
Přikládám ještě fotku žabky a toho 'slizu", ten sliz má na těle a odlupuje se, taky má dost nafouklé břicho a nic nechce jíst. Prosím poraďte.
Dobrý den, drápatky se nornálně svlékají a pokud jsou zdravé, tak pokožku zkonzumují.
Máte je už delší dobu v chovu nebo čerstvě?
Jestli se nic nezměnilo, tak možná došlo ke kontaminaci vody.
Odkud berete vodu? Riziko je brát vodu ze studny nebo deš'tovku z nějakých barelů.
Drápatku jedte do nějaké čisté nádrže, ideálně skleněné, plasty mohou vypouštět škodliviny. Bez substrátu, maximálně nějaký inertní křemen. Vodu odstátou z vodního řadu, v nouzi kupte 5 litrů kojenecké nebo jiné neperlivé vody v obchodě.
Teplota pokojová.
Jestli dostali nějaké špatné žrádlo, tak to je druhá možnost, raději nedávat žížaly z neznámých zdrojů, rozmražené krmivo, které má nejisou minulost.
Ideální proteinové granule pro obojživelníky nebo malé cvrčky ze spolehlivého zdroje.
Hodně štěstí.
zvířata123

XXX.XXX.63.79
mám je cca 1 roka byly v pořádku, vodu beru z kohoutku, kterou nechám odstát
zvířata123

XXX.XXX.63.79
Včera jsem si všimla že se jí u zadku udělal takový flek a boule přikládam foto
zvířata123

XXX.XXX.63.79
krmím masem a nitěnkami