Poradte prosím - bílé skvrny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Market97

25.5.2021 21:13
Market97

XXX.XXX.33.130

Dobrý den,
už pár dní pozoruji na našem ancistrusovi, že má na sobě jakési bílé skvrny. Postupně se to šíří po celém těle od hlavy. Nejdříve měl bílou hlavu a teď už má fleky i na těle. Nikdy tohle neměl..
Je mu už tak 10 let a do teď bez problémů. Poradite někdo prosím oč jde, popřípadě co s tím?
Děkuji :)

radc

26.5.2021 09:20
radc

XXX.XXX.45.228

Neměnili jste dekorace a zařízení akvária? Takto se barví ze stresu když se nemají kam skrýt a při změně pomínek.

26.5.2021 15:28
JoPe

XXX.XXX.82.6

Market97 napsal(a):
Dobrý den,
už pár dní pozoruji na našem ancistrusovi, že má na sobě jakési bílé skvrny. Postupně se to šíří po celém těle od hlavy. Nejdříve měl bílou hlavu a teď už má fleky i na těle. Nikdy tohle neměl..
Je mu už tak 10 let a do teď bez problémů. Poradite někdo prosím oč jde, popřípadě co s tím?
Děkuji :)

Je to částečná ztráta pigmentu melaninu, tzv. leucismus. Jedná se o určitou mutaci, nebo modifikaci s postupným progresivním dobarvováním.

23.6.2021 16:56
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

Dobrý den,
asi Vás moc nepotěším, ale tady to vypadá na zaplísnění a následné napadení baktérií. V jeho věku je to celkem normální - není nesmrtelný....10 let je docela dost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2021 18:50

Rorýs62 napsal(a):
Dobrý den,
asi Vás moc nepotěším, ale tady to vypadá na zaplísnění a následné napadení baktérií. V jeho věku je to celkem normální - není nesmrtelný....10 let je docela dost.

Na plíseň mi to připadá příliš symetrické. Přikláním se k JoPe.

27.6.2021 17:38
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na plíseň mi to připadá příliš symetrické. Přikláním se k JoPe.

Když si myslíte, že je to pravda "přebarvování", ( nikdy mi to nedělali) , pak se není o čem bavit.

28.6.2021 08:16

Rorýs62 napsal(a):
Když si myslíte, že je to pravda "přebarvování", ( nikdy mi to nedělali) , pak se není o čem bavit.

Včechno je v životě poprvé. Jak dlouho už rybičky chováte?

28.6.2021 19:36
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Včechno je v životě poprvé. Jak dlouho už rybičky chováte?

Rybičky chovám s kratšími přestávkami skoro 40 let.

28.6.2021 20:43

Rorýs62 napsal(a):
Rybičky chovám s kratšími přestávkami skoro 40 let.

Tak to byste mohl vědět, že ryby vidí barevně, i když ne všechny (vedlejší vlákno).

Přidejte reakci

Přidat smajlík