Krmení akvarijních rybek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2021 00:29

Dobrý den,
kolik "špetek" a jak často se krmí do akvárka? Ryby: skaláry 2 velké a dva malé, dva čichavci, paví očka cca 10, 10 neonek, krunýřovec, jedna parmička a dvě rybky, co šmejdí po dně, dva šneci ...
120 litrů, filtrace, vzduchování.
Kdy měnit vodu? Nebo jen část?
Chtěla bych do budoucna koupit živé (zmražené) krmení, nitěnky, "blechy", ať si rybky taky užijou.

28.7.2021 08:07

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
kolik "špetek" a jak často se krmí do akvárka? Ryby: skaláry 2 velké a dva malé, dva čichavci, paví očka cca 10, 10 neonek, krunýřovec, jedna parmička a dvě rybky, co šmejdí po dně, dva šneci ...
120 litrů, filtrace, vzduchování.
Kdy měnit vodu? Nebo jen část?
Chtěla bych do budoucna koupit živé (zmražené) krmení, nitěnky, "blechy", ať si rybky taky užijou.

Já krmím tak nějak přiměřeně. Ráno vločky, večer na struhadle kousek hovězího srdce - to jim, pane, jede! Mám pár (jako několik) teter černých a krvavých + jednoho ancistruse.

28.7.2021 15:55
juhaj

XXX.XXX.164.121

Pro mě vždy byl základ krmení Tetramin. A pridavala jsem sušené nitěnky, i živé, semtam sušené dafnie, ale jsem stará škola, nicmeně, skalary se mi v teto kombinaci dožily skoro 20 let. A zrali to i sekavci koňsky, kteří taky trhli rekord dožití. Krmila jsem trochu ráno, trochu večer, ale musela jsem omezit, strašně se množili šneci.
U živých nitěnek bacha na krmítko, teda, já mám takový starodavný, přišla jsem o dva čichavec, kteří se do něj vrchem nějak nacpali. Musite to odhadnout, ale lepší nepřekrmovat, než přilepšovat.
Jinak, vím, že se na to neptate, ale to je šílená kombinace ryb. A i dost proti jejich potřebám.

28.7.2021 23:10

Tak jake rybky k jakym....skalary nic nehoni.neokusuje. Obcas krunyrovec prozene jinou fousatou rybku a pruhonanou...asi ta parmicka.ja bych chtela zavojnatku.dcera axalotla....akvarko je u dcery.puvodne na axiky.koupila ho zarizene s par rybama.po prevozu nejake uhynuly.tak jsme dokoupili....
Co jsou ty posledni ryby zac...

29.7.2021 16:33
juhaj

XXX.XXX.164.121

Na první fotce asi viceostný, nevím, mám doma ty same, uz dědouše, mají tak přes 10 cm. Druhý pancéřníček zelený, nejspíš, fotka moc neukazuje barvu. Pak neonky červená a parmička černopruhá.
Já nemyslela, že se vám ryby sežerou, ale že už je jich moc.
Trošku vám to rozeberu.
Čichavci, pokud to nejsou líbajíci, nebo jiné velké druhý, v pohodě.
Neonky taky.
Krunýřovec, asi dobrý, pokud je jak mojí, nepatří k obřím druhům.
Pancéřníček dobrý, ale je to hejnkova ryba, aspoň 5 kusů.
Praví očka. Prostor vhodný, ale můžete mít dva problémy. Buďto je časem něco, tedy skaláry nebo parmička, začne okusovat. Tedy samce, kvůli ploutvým. Nebo ne a začnou se dost množit a nebudete vědět, co s nimi. Hlavně utrpí voda, mají hodně výkazů. Ale to se uvidí.
Parmička, potřebuje minimálně ještě jednu k sobě.Asi jí tam máte kvůli rase. Nebo máte ještě jinou parmičku?
Skaláry, příliš malé. Vodní sloupec je minimum 50 cm, já měla v 220l 6 ks a bylo to nadoraz. Skalara sice žije ve skupince, ale tvoří páry a v době tření je pár agresivní, v malém prostoru může dojít až k zabití.
Tím nemyslím, vylít ryby do záchodu, v dobře fungujícím akváriu budou žít i tak, ale na základě stresu že samoty nebo malého prostoru budou lekavějši a dožití se kratší doby.
Jinak máte ryby nenáročné, chce to dobře zaběhnout akvárium, vzhledem k tomu, že máte ryby z různých biotopů se to holt musí sladit. To jsem měla na mysli, že je to hodně ryb a miš maš, pokud nemáte dobře fungující akvárium, mohlo by to dělat problém.

29.7.2021 17:36

Pancéřníčci jsou dva, parmička jedna- říkám jí žralok....a ten krunýřovec, ty jsme už koupili s akvárkem, holky si dokoupily ten zbytek, co se jim líbilo
Tak koupíme ještě jednu parmičku, paví očka ...když skalára nějakou "narozenou" zblajzne, nic se nestane...neonky musí být, bez neonek není akvárko, no , já bych tam ještě nějakou rybku dala
Myslím odhadem že je velké těch 50 cm, hluboké 40 a dlouhé 80 , jak často měnit vodu nebo jen část? filtr tam je-snad biofiltr, vzduchování i světla...

29.7.2021 18:19
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak ty parmicky kupte třeba tři, ty jsou hodný, sežerou zelené řasy. A neonky taky můžete přidat, máte červené, tak se jich pár vejde. Pancéřníčky taky klidně dodejte, teda, pokud jsou ty zelený, ať je to stejný druh.
Pokud by se vám přeci jenom podařilo zbavit se těch skalár ( protože ty tam nebudou moc šťastný), tak zkuste naopak třeba další tetry, třeba žhavé, svítí taky, nebo jiné, to je jedno. Nebo ještě parmičky nádherné, to jsou takové kontaktní ryby, jejich závojová forma vypadá jako malá zavojnatka, nejen ja mam zkusenost, že se daji vzit do dlani, nebo proplouvaji mezi prsty. Takové rybí vtirky 😁
Co se týče údržby, jednou týdně, jednou za 14 dní, podle potřeby, stáhnu kal že dna, trochu zvon zavrtaám pod písek, z 220l je to tak jeden, dva kýble, stačí.
Vodu změňte všechnu jen v případě největší nouze, třeba když praskne akvarko.
Svitte tak 10 hodin, maximum, jinak budete mít problém z řasou.A parmičky tu nejhorší nežerou.
Pokud má filtr rampu, vzduchovat není třeba, pokud vzduchujete, tak co nejmenší bublinky.

29.7.2021 21:14

Neonky máme ještě v plánu- černé. chtěla bych koupit i tomu pancířníkovi kámoše...momentálně u nás v zoohoby takové rybky nemají, a z Budějc je zatím v těch vedrech vozit nechceme...tam mají rybek...

29.7.2021 21:22
juhaj

XXX.XXX.164.121

No jo to člověk až slintá, škoda, že vana není akvárium 😁

4.8.2021 21:31

Neonky mají krupičku....

5.8.2021 17:26
juhaj

XXX.XXX.164.121

Zvýšit teplotu na 30C, koupit eSha2000, prelečit cele akvarium, nakaženy jsou vsechny ryby, u teter je ale vysoká vnimavost, proto se nemoc u nich objevi prvni.
Znovu upozornuji na nevhodnou skladbu a miš maš spolu s přerybněnim vše způsobuje stres a tudíž větší náchylnosti k nemocem a úhynu.

5.8.2021 19:11
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nn, na krupičku Esha EXIT a ideálně kombinovat i s Esha 2000.

5.8.2021 19:39

juhaj napsal(a):
Zvýšit teplotu na 30C, koupit eSha2000, prelečit cele akvarium, nakaženy jsou vsechny ryby, u teter je ale vysoká vnimavost, proto se nemoc u nich objevi prvni.
Znovu upozornuji na nevhodnou skladbu a miš maš spolu s přerybněnim vše způsobuje stres a tudíž větší náchylnosti k nemocem a úhynu.

vše už uděláno včera...ryby jsou stále dobře aktivní,jen léčivo je jiné, zelené, kapka na litr..

5.8.2021 19:40
juhaj

XXX.XXX.164.121

Malachitová zeleň?

5.8.2021 19:44
juhaj

XXX.XXX.164.121

Dotaz napsal(a):
Nn, na krupičku Esha EXIT a ideálně kombinovat i s Esha 2000.

Je to možne, eShu 2000 mi chválili znamí akvariste. Neskromě přiznám, že krupičku jsem řešila naposledy pred léty, kdy jsem ji přivlekla se zakoupenými rybami. Při kazde výměně používám regulátor s antibaktiarní složkou, nevim co je infekce, ale zase, mám celkem malo ryb a stabilní osazenstvo, tak to bude asi tím.

9.8.2021 22:29

No pravděpodobně to budou ty nové neonky, protože v zoohoby mají jiné neonky v karanténě, neprodávají je.- černé,všechny ryby jsou čilé, žerou, mají ohřátou i přisolenou vodu, u jiných ryb jsme to zatím nepozorovali, teda všimla si toho první vnučka- 4 roky. No je taky jejich panička. Ráno přijde do kuchyně, rozsvítí akvárko a praví, ryby, vaše panička přišla...
k tomu přerybnění, tak mám dokoupit k pancířníkům , parmičce a krunýřovci kamarády? viz výše..

10.8.2021 14:29
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ja bych dokoupila, zas ty ryby nebudou aspoň ve stresu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík