Lenka001

XXX.XXX.229.35
Pěkný večer, chci se zeptat zda..mam 54l akvarko kde mam jen betty (1 samec+4 samice).dnes jsem si při krmení všimla,že jedna samice je pekne pokousana,ale nevím proč.samice plavali vždy tak nějak pospolu,ale teď co je ta jedna pokousana tak si ji ani nevšimnou..občas je i vidět, že leží na zemi ubytek kolem ní plavou a ta se ani nehne..naštěstí žere,ale je vidět že se jich strani a dává si pozor..jsou spolu od začátku co je mame což je cca 4 měsíce.
Měli jsme u bett i jiné druhy rybiček,ale bohužel to nedělalo dobrotu tak betty zůstali sami..napadali vse co mohli (betty,antistruse,šneky,a ještě nějaké rybi,ale nevím jak se jmenuji).každopádně to bylo na radu ve zverimexu ale dobre to nepodložené tak jsou betty sami..sami jsou dobry 2.5 měsíce možná déle.
Uživatel s deaktivovaným účtem

malé akvárko.
Lenka001

XXX.XXX.229.35
Na 4 ryby je 54l akvarko male?kolik bych teda v takovým akvarku mela mít ryb?1 možná 2?nevím udivuje me to proto se ptám.kdyz vezmu ze ve zverimexu maji jednu rybu možná v 1-2l vody tak v 54 l akvarku jsem si teda myslela ze se budou mít dobre.

napsal(a):
malé akvárko.
A málo rostlin.

Lenka001
napsal(a):
Na 4 ryby je 54l akvarko male?kolik bych teda v takovým akvarku mela mít ryb?1 možná 2?nevím udivuje me to proto se ptám.kdyz vezmu ze ve zverimexu maji jednu rybu možná v 1-2l vody tak v 54 l akvarku jsem si teda myslela ze se budou mít dobre.
Ideálně jednu. Co mají ve zverimexu není "směroplatné". Tam jsou ryby na prodej, čili velký otoč. Navíc je tam mají jednotlivě. Jestli se chcete o chovu bett něco dozvědět, neptejte se ve zverimexu, ale najděte si tady těch předchozích 126 vláken - stále stejné chyby a stále stejné odpovědi.
Lenka001

XXX.XXX.229.35
Rostlin tam je vic..na fotce není focené cele akvarko tudíž nemůžete vedet co vse tam mam..,ale to je jedno všimla jste si 1 rostliny tudíž jich tam mít víc nemuzu
No jo, kdysi jsem v začátcích do 85l hustě zarostlého akvárka dala 1 samce a 2 samice. Do týdne zůstal sám. Ostatní ryby bez problémů. Věřte nebo ne, časem budete mít stejně jen 1 betu, asi toho samce, ale vím o případu, kdy ostatní bety vymlátila i samice. Uvidíte, kdo zvítězí u vás.

Lenka001
napsal(a):
Rostlin tam je vic..na fotce není focené cele akvarko tudíž nemůžete vedet co vse tam mam..,ale to je jedno všimla jste si 1 rostliny tudíž jich tam mít víc nemuzu
Mně to pro představu stačilo. I to barevné dno. Prostě je to špatně, i když si to nechcete přiznat. Pročtěte si ta vlákna.