Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tomlom

14.8.2021 10:55
Tomlom

XXX.XXX.101.19

Dobrý den,

mám doma paludárium 90x45 s výškou vodního sloupce 15cm. Nahoře jsou malé stromové žabky a rád bych dal něco nenáročného do vody, co by eventuálně požíralo mikro hmyz (octomilky, cvrčky,zrnokzy) který spadne do vody. Ve vodě je filtr a rostlinky. Úplně se mi tam nechce dávat topení. Takže teplota vody bude nižší.

Nějaké nápady?

Děkuji

15.8.2021 22:37
katfish

XXX.XXX.114.4

Myslím, že by byly vhodné nějaké labyrintky jako například betty, které se často zdržují u hladiny a loví vše jedlé, co do vody spadne. Jednou jsem se takhle pokoušela zrnokazem nakrmit své sekernatky (úžasné hladinové ryby, taky je mohu doporučit - nevýhoda ale je, že když se vylekají, mohou celkem vysoko vyskočit a bojím se, že by se o něco v paludáriu mohly zachytit a uschnout), ale ty se bály a nakonec vše snědla moje samice betty. U betty je bohužel ale problém, že někteří jedinci jsou opravdu blázínci, a to bohužel i samice. Záleží tedy jakého jedince jaké povahy byste si pořídil. Možná by stálo za to podívat se na různé jiné druhy labyrintek, jsou různě velké a většina i zaujme vzhledem.
Pokud si představujete v paludáriu nějaké větší ryby, bohužel nemohu pomoci, protože nemám bohužel zkušenosti. Ať se rozhodnete jakkoliv, držím Vám palce!

15.8.2021 22:42
katfish

XXX.XXX.114.4

Aha, pardon, přehlídla jsem tu část s topením. Mohl byste mi prosím říct, jakou máte teplotu vody? Betta konkrétně totiž má ráda teplejší vodu (od 26 stupňů), takže betta možná nebude vhodná… Omlouvám se

mugwort

16.8.2021 20:05
mugwort

XXX.XXX.32.50

Rájovec dlouhoploutvý by nešel? Nižší teploty mu nevadí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.9.2021 01:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

A co obyčejne pavi očko? Zvládá teploty od 12 stupňů, je to vsezravec a má mnoho barevných variant.

Přidejte reakci

Přidat smajlík