Alternativní krmení pro dafnie

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2021 18:48
katfish

XXX.XXX.114.4

Dobrý den, krmíte někdo své dafnie spirulinou nebo “zelenou vodou”?
Pokud krmíte spirulinou, mám otázku: jak efektivně rozpustit spirulinu ve vodě? Mám koupenou spirulinu pro krmení ryb a téměř nejde rozpustit. Podle videí, které jsem na tohle téma viděla, by se měla co nejvíc promíchat s vodou, aby se rozpustila, ale mě to vůbec nejde. Asi mám špatný typ spiruliny, že?
Pokud krmíte zelenou vodou, mám pro Vás také otázku - nebojíte se, že tím můžete do akvárií zavléct z venku nějaké nežádoucí organismy? A možná hloupá otázka, ale taky se chci zeptat, kde tu vodu skladujete, protože vypadá, že asi musí zapáchat. Asi venku, že?
Děkuji a přeji hezký den!

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2021 20:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mě dafnie uvnitř příliš nefungovaly - maximum spíš dožití než úspěšného života bylo 14 dní .. a venku byly naprosto spokojené a i v nádržích, kam nebyly úmyslně nasazeny, jich žilo velké množství

29.8.2021 08:56
midas

XXX.XXX.165.55

Dobrý den taky chovám dafnie venku. Uvnitř je do 14 dní po nich. Svádím to na menší litráž, než mám venku, ale sám nevím čím to je. jinak je krmím normálně droždím a koupil jsem pro ně na rostlinna-akvaria.cz - Hobby Mikrozell. To je vlastně spirulina už v prášku. Nasypu do pet flašky a mám zelenou vodu.

Evalk

31.8.2021 22:37
Evalk

XXX.XXX.239.200

Ta zelená voda nemusi vůbec smrdět. Na jaře jsem do černé 70 l vaničky na vodu z hospodářských potřeb(napuštěné dešťovkou) hodil hrst směsi usušených kopřiv a sena. V tom množství vody to ani extra nezapáchalo, po dvou týdnech vůbec. Do vody jsem přidal jako násadu řas a sinic trochu zelené vody z nedaleké hasičské nádrže zelenou vodu jsem přecedil přes plátno. Po měsíci voda vůbec nebyla cítit, občas přidám pár listů kopřiv, doleju a mám neustálý zdroj zelené vody, když se to vychytá s množstvím kopřiv, tak vůbec nesmrdí. Vanička je 3 hodiny na přímém slunci, od začátku v ní mám nasazené levatky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík