Neonka má na hlavě bílé hrbolky.

Neonka obecná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2021 21:23
Nellska

XXX.XXX.58.45

Nevíte co by to mohlo být? Je-li to nemoc, může nakazit ostatní rybky? Případně jak postupovat?

18.9.2021 08:27
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nepoznám to takto, mohou to být třeba jen zvednuté šupiny, jak se někde odřela, ale taky počátek krupice, u neonek častý.

Ze snímku odhaduji, že to akvárko není ideál, plastové rostliny, substrát nevhodný pro rostliny živé, to bílé dno v kombinaci se silným světlem a minimem stínu bych osobně k neonkám nedávala, plus mi přijde akvárium na neonky malé.

Zlepšete prostředí pro ty ryby, i jen tento malý výřez dává tušit, že akvárium má více problémů, z kterých ryby dříve nebo později onemocní.

18.9.2021 14:23
juhaj

XXX.XXX.164.121

Dotaz napsal(a):
Nepoznám to takto, mohou to být třeba jen zvednuté šupiny, jak se někde odřela, ale taky počátek krupice, u neonek častý.

Ze snímku odhaduji, že to akvárko není ideál, plastové rostliny, substrát nevhodný pro rostliny živé, to bílé dno v kombinaci se silným světlem a minimem stínu bych osobně k neonkám nedávala, plus mi přijde akvárium na neonky malé.

Zlepšete prostředí pro ty ryby, i jen tento malý výřez dává tušit, že akvárium má více problémů, z kterých ryby dříve nebo později onemocní.

Presně to mi napadlo, pri pohledu na fotku. Špatně, špatně , špatně. Jak ty ryby potom maji prosperovat? Proč se ptají, až když začne malér? Vždyť jsou to živí tvorové,pllně na nich závislí!

Přidejte reakci

Přidat smajlík