Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2021 09:50
ludánek25

XXX.XXX.96.232

Dobrý den, najde se někdo kdo doma chová nitěnky? Děkuji za informaci.

20.9.2021 12:41
Štefan1

XXX.XXX.208.238

ludánek25 napsal(a):
Dobrý den, najde se někdo kdo doma chová nitěnky? Děkuji za informaci.

To asi nikdo. Ty se sbírají v organicky znečištěných vodách ...

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2021 15:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jdou nějakou dobu udržet doma naživu a snad se i odchovávají, ale o tyhle znalosti se s vámi nikdo nepodělí...

20.9.2021 18:05
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jdou nějakou dobu udržet doma naživu a snad se i odchovávají, ale o tyhle znalosti se s vámi nikdo nepodělí...

Za dob mého mládí jsem je uchovával ve 3l okurkové lahvi v chladné místnosti se vzduchovacím kamenem, každý den jsem měnil vodu. Vydržely týdny - větší množství jsem nekupoval. Opravdu pochybuji, že je někdo množí.

20.9.2021 21:46
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ano, kdysi bylo doporučení mít je třeba v misce v ledničce a krmit je, teď nevím čím, listem salátu? Rodiče mi to nedovolili, v dospělosti se to eklovalo i mě,tak byli v chladu na balkoně. Jo, musela se měnit voda. Nevydržely věčně, ale ňákou dobu, než se zkrmily, vydržely živé i ve větším množství.

24.9.2021 19:26
hjaromil@tiscali.cz

XXX.XXX.26.78

Kdysi se doporučovala miska v ledničce a pro udržení dávat plátek syrové brambory a nejméně denně měnit vodu, ale vody jen malé množství, aby nebyly úplně ponořené ( ten shluk, který vytvoří).

28.9.2021 01:16
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Nitěnky se dají udržovat jak je popsáno výše v lednici v mělké misce s vodou a ideálně plátkem syrové brambory. Měnit vodu každý den. Výška hladiny tak 1 cm. Samozřejmě chce to i kvalitní nitěnky, které něco vydrží. Ovšem dnes bych to již do ledničky k potravinám nedal.
Další metoda z mého mládí byla látkový pytlík v zásobníku s vodou pro splachování. Je tam automatická výměna vody a můžete přikrmovat bramborou. Myslím že akvaristé z minulého století to ještě pamatují. :)
Poznámka: nitěnky vzhledem k prostředí kde žijí potřebují pročistit před krmením. Vhodnější se mi už jeví buď mražené krmení patentky nebo si chovat roupice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík