Uživatel s deaktivovaným účtem

Jdou nějakou dobu udržet doma naživu a snad se i odchovávají, ale o tyhle znalosti se s vámi nikdo nepodělí...
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Jdou nějakou dobu udržet doma naživu a snad se i odchovávají, ale o tyhle znalosti se s vámi nikdo nepodělí...
Za dob mého mládí jsem je uchovával ve 3l okurkové lahvi v chladné místnosti se vzduchovacím kamenem, každý den jsem měnil vodu. Vydržely týdny - větší množství jsem nekupoval. Opravdu pochybuji, že je někdo množí.
Ano, kdysi bylo doporučení mít je třeba v misce v ledničce a krmit je, teď nevím čím, listem salátu? Rodiče mi to nedovolili, v dospělosti se to eklovalo i mě,tak byli v chladu na balkoně. Jo, musela se měnit voda. Nevydržely věčně, ale ňákou dobu, než se zkrmily, vydržely živé i ve větším množství.
Nitěnky se dají udržovat jak je popsáno výše v lednici v mělké misce s vodou a ideálně plátkem syrové brambory. Měnit vodu každý den. Výška hladiny tak 1 cm. Samozřejmě chce to i kvalitní nitěnky, které něco vydrží. Ovšem dnes bych to již do ledničky k potravinám nedal.
Další metoda z mého mládí byla látkový pytlík v zásobníku s vodou pro splachování. Je tam automatická výměna vody a můžete přikrmovat bramborou. Myslím že akvaristé z minulého století to ještě pamatují. :)
Poznámka: nitěnky vzhledem k prostředí kde žijí potřebují pročistit před krmením. Vhodnější se mi už jeví buď mražené krmení patentky nebo si chovat roupice.