Máte někdo akvárium INVITAL EasyTank PRO LED s filtrací v krytu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2021 14:50
raziel-cz

XXX.XXX.89.40

Zvažuji koupi INVITAL EasyTank PRO LED 65 litrů s filtrací v krytu černá (https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/akvarijni-sety/easytank-pro-led-65-litru-s-filtraci-v-krytu-cerna), ale nemohu se pořád rozhodnout.
Bojím se zkreslování pohledu na obsah u krajů, ačkoli se píše opak.
Nemáte někdo z Prahy toto akvárium, třeba i o něco menší, kam bych se na jeho zavedené provedení mohl přijet podívat?

2.2.2022 08:20
k.jeune.fille.divine.b@gmail.com

XXX.XXX.94.99

Dobrý den, zrovna mám stejné dilema 😅 pořídil jste akvárko nakonec?

2.2.2022 08:56
raziel-cz

XXX.XXX.89.40

Hezký den. Je tomu asi 14 dnů a pořídil. Mám k tomu následující postřehy :

# Vrchní kryt je trošku nakřivo, ale ne moc, je to přežitelné. Možná vada kusu?
# Filtr u INVITAL EasyTank PRO LED 30l je otřesný - vede z něj velká tlustá plastová hadice do akvária, kde je velmi zřetelně vidět a nedá se dost dobře ukrýt. Navíc vypadá i dost levně. Jestli tedy mám filtr vnitřní jiný, je jedno a možná i lepší, já to zvolil místo té hadice, neb se na to nemohu dívat.
# Plastová hadice od filtrace má velké díry u vstupu, tzn. že dokáže nasát drobné rybky, vlezou tam i větší šneci. Ten filtr u INVITAL EasyTank PRO LED 30l je fakt otřesný, doporučuji jej nepoužívat.
# Kraje akvária jsou celkem ucházející. Pohled to zkresluje, ale není to tak hrozné.
# Osvětlení INVITAL EasyTank PRO LED 30l akvária je dostačující. Rostliny v něm pěkně rychle rostou. Je čistě bílé. Moc prostoru na dodatečné osvětlení tam není, ale asi by něco šlo přidat.
# Výrobce celkem odfláknul silikonování, zejména na dně je to rozpatlané, naštěstí schovají kamínky.

Při hodnocení jako ve škole 1-5 bych dal akváriu 3-. Jeho cenu bych upravil na rovnou tisícikorunu, pak by byla adekvátní. A jestli ho doporučím? Spíše asi ne. Trojka je na to málo.

Snad jsem pomohl. Přidám sem kvůli SEO ještě klíčová slova a další tagy.

INVITAL EasyTank PRO LED 30l
INVITAL EasyTank PRO LED 30l recenze
INVITAL EasyTank PRO LED 30l zkušenosti

#invital #EasyTankPROLED

2.2.2022 09:10

XXX.XXX.94.99

Moc vám děkuji, hodně mi to pomohlo.Chtela jsem si pořídit 60L. Mě se tak hrozně líbilo jak je zaoblené 😕 Asi nikde takové neseženu. Popripade by jste doporučil nějaký jiný set? S lepším filtrem.

2.2.2022 09:39
raziel-cz

XXX.XXX.89.40

Víte co, já bych se na ty sety asi nespoléhal. Buď bych koupil do akvária ten klasický levný molitan (hlavně ne ty plastové různé nesmysly s nasáváním), anebo pořídil filtraci externí. Záleží na cenových a zájmových preferencích. Klasický filtr viz foto. Pak je důležité vzduchování. Na to zase bohatě stačí obyčejný nejlevnější kamínek. Mám tento - https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/vzduchovaci-kaminky-opony/unionstar-vzduchovaci-kamen-piskovec-xs-2x2x2-5cm - u mě opět viz foto - schovaný v hlavě (hadice pod pískem), vypadá to dobře, z písku jen čouhá malý pískovec. Do 60l akvária je toto, myslím, ideální a ne drahé.

S 60l akváriem mám celkem dobré zkušenosti s Cat-Gato Akvárium set Pacific 60x30x30 cm (4 mm) - https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/akvaria/cat-gato-akvarium-set-pacific-50x25x30-cm. Obrázek ale k dnešnímu datu neodpovídá skutečnosti, mají k tomu akváriu jiný, podstatně horší dekl neumožňující jej zcela otevřít, aby člověk mohl do akvária pohodlně sahat. Objednal jsem u rostlinna-akvaria.cz 80cm a kvůli tomu deklu akvárium vrátil. Dodnes po čtvrt roce ani přes opakované upozornění obrázek neopravili a klamou tak zákazníka. Takže případně toto akvárium kupte s deklem uvedeným na obrázku asi od někoho starší? Anebo si požádejte o fotky. Pak se mi líbí akvária značky EHEIM. Mají celkem přístupné, zajímavé šoupací dekly.

Dnes bych nicméně šel místo do 60l do alespoň stovky. Velikostně do 50x30x30, 50x35x35 nebo 50x30x35. Výška 35 kvůli rostlinám, aby mohly být větší, neb celkem vyrostou a pak je problém. Záleží na tom, jaké preferujete. I tak je lépe počítat s rezervou. 60x30x30 je spíše taková přestupní stanice. Ale pokud neplánujete rybek moc, třeba tak do 15ks menších, pak stačí.

2.2.2022 19:18

XXX.XXX.94.99

Tak já mám zatím jen Bettu ve 20L, takže jsem úplný začátečník 😅 Docela i přemýšlím o akváriu do 40L a do něj dát jen Bettu a nějakých pár rybiček, které by s ním mohli být. Asi by možná bylo lepší se soustředit na něho, než kupovat další ryby. Trochu se toho bojím. Nerada bych, aby mi umřely 😕 Ráda bych samozřejmě větší akvárium, ale místo mi to nedovolí. A vlastně co jsem se dočetla, tak akvárium je nejlepší někde mimo v klidu. Což já jsem ho chtěla dát vedle televize 😅 Takže vůbec nevím. S tím vzduchováním to asi pro Bettu není dobré ne? Je pro mě těžké se takhle ptát na všechny otázky psaním, protože to bych tu byla do rána 😅 U nás ve zverimexech jsou jen typičtí prodejci, kteří chtějí jen vydělat a ve výsledku toho ani tolik neví. Třeba to, že mi pan doporučí dát Bettě zrcátko do akva, to už mi přišlo morbidní. Jinak já se u těch setů bojím nejvíc toho filtru, protože filtr samotný pak stojí docela dost. Ale zase bych ráda víko. Myslíte teda, že je lepší jen ten filtr s houbou? Místo plastového?

2.2.2022 19:59
mgtka

XXX.XXX.233.55

Máme ekvivalentní set od jk animals. Taky to má zaoblené rohy a filtr nahoře.
To zaoblení je fajn, nevadí, ten filtr nic úžasného, ale dala jsem si své náplně, v setu byl jen hrubý molitan, filtrační vata a jakési uhlí a na vstup molitan (kvůli krevetkám)

2.2.2022 20:04
juhaj

XXX.XXX.164.121

k.jeune.fille.divine.b@gmail.com napsal(a):
Tak já mám zatím jen Bettu ve 20L, takže jsem úplný začátečník 😅 Docela i přemýšlím o akváriu do 40L a do něj dát jen Bettu a nějakých pár rybiček, které by s ním mohli být. Asi by možná bylo lepší se soustředit na něho, než kupovat další ryby. Trochu se toho bojím. Nerada bych, aby mi umřely 😕 Ráda bych samozřejmě větší akvárium, ale místo mi to nedovolí. A vlastně co jsem se dočetla, tak akvárium je nejlepší někde mimo v klidu. Což já jsem ho chtěla dát vedle televize 😅 Takže vůbec nevím. S tím vzduchováním to asi pro Bettu není dobré ne? Je pro mě těžké se takhle ptát na všechny otázky psaním, protože to bych tu byla do rána 😅 U nás ve zverimexech jsou jen typičtí prodejci, kteří chtějí jen vydělat a ve výsledku toho ani tolik neví. Třeba to, že mi pan doporučí dát Bettě zrcátko do akva, to už mi přišlo morbidní. Jinak já se u těch setů bojím nejvíc toho filtru, protože filtr samotný pak stojí docela dost. Ale zase bych ráda víko. Myslíte teda, že je lepší jen ten filtr s houbou? Místo plastového?

Yutube: betta splendens chov a jak na to
Googl: vhodné zařízení pro bojovníci
rybičky.net: bojovnice pestrá
aj.
Nedoporučuji na FB skupinu bojovnice pestrá, co jsem občas nakoukla, tak hrůza

2.2.2022 20:05
mgtka

XXX.XXX.233.55

Pro Kristýnu
Betu nemám ale co pročítám fóra, tak mají rády hodně rostlin (živých, žádné plastové hrůzy) a větší akva. Filtr do malého akvária zas nijak drahý není, samozřejmě záleží jak moc jí chceš dopřát. Určitě si projdi inzerce, pokud tě peníze hodně limitují.
Pokud bude hodně rostlin, není třeba vzduchovat, rostliny to zajistí.

2.2.2022 20:55

XXX.XXX.94.99

mgtka napsal(a):
Máme ekvivalentní set od jk animals. Taky to má zaoblené rohy a filtr nahoře.
To zaoblení je fajn, nevadí, ten filtr nic úžasného, ale dala jsem si své náplně, v setu byl jen hrubý molitan, filtrační vata a jakési uhlí a na vstup molitan (kvůli krevetkám)

Moc děkuji za foto, akvárko vypadá moc hezky ☺️

2.2.2022 21:09

XXX.XXX.94.99

O Bettach už mám něco zjištěné. Mého rybáka mám rok a prospívá 😅 V akváriu má živé rostliny, ale také typické barevné kamínky, takže ty chci vyměnit za nějaký kvalitní substrát. Chci udělat víc rostlinné akvárium. Ohledně toho vzduchování. Onehdy jsem četla, že Betty mají radši klidné vody, žádné proudy, což vysvětluje i to, kde se v přírodě vyskytují. Proto chci popřípadě zvolit i vhodný filtr s minimálním proudem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík