Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj, právě jsem si všimla, že mám asi krupicku. Je potřeba investovat do nějakého lepšího léčiva (případně jakého?) , nebo stačí postupně zvýšit teplotu? V akváriu se aspoň zatim olezly jen dvě platy. Tak jsem je odlovila, ale nejspíš to teď bude, hádám, úplně všude. Máte nějaký zaručený tip, co teď? Na jiných rybách nic nevidím, ale to může být taky jen otázka času. Mám i potěr a nerada bych o něj přišla, jaká je nelepší léčba?
Mam několik zavařovacek, takové ty velké asi 3l, tak mohu ryby odlovit a třeba aplikovat léčivo a do akvária zvýšit teplotu? Nebo raději nechat ryby i tak v tom a zvýšit teplotu s nima? Nebo třeba zvýšit vzduchovani i teplotu a ryby raději mimo? Taky mě napadlo prostě ty zavařovacky vyskládat vedle normálního topení v bytě. A akvárium nechat být, přece to bez hostitele samo pojde, ne?
Osádka: ancistrusy, paví očka, platy, okruzaci.
V akvakrku je taky kořen a já četla, že některa léčiva ke kořenu nedavat. Ale o tom vím úplně kulové. Prostě nevím co teď.
Podle mě to musí být hodně čerstvé, protoze jsem si toho všimla až teď a to jen když se ta plata prosvíti, jinak to ani nejde na první pohled znát. Platí jiná pravidla, když je to jakože čerstvá nákaza?
Nejspíš jsem si to zavinila sama, koupila jsem rybku před pár dny a ta paradoxně nic nevykazuje. Nicméně je možný že to pravé ona donesla. A já ji nenechala v karanténe mno.

Ahoj, určitě bych přeléčil ja osobně pouzivam eSHa exit ale k dostání jsou i levnější varianty.

Nojo, ale jak s tím, abych neudělala chybu. Plánuju dát krunyrovce mimo a jen je osolit. Šneky vubec nevím, ty by to údajně mohlo zabít právě.
Klasickým rybám můžu dát nějakou tu zeleň. Potěr vůbec nevím, ten snad nechám být než odroste a pak se uvidí jak bude vypadat.
Právě u těch léčiv píšou, že to neprospívá ani kytkam, tak to nechci nalejt do akvarka. To raději odkalim, nechám tam 10cm pro kytky a prostě to nechám ladem, ať to tam vymre samo.
Ještě mám druhý akva a tam nevím, tam to snad není. Ale tak hrabne clovek síťkou nebo tak a třeba to tam je taky. Ty očka sice nemaj žádný skvrny, ale zase se čas od času otrou. Takže jim taky neco je jen se to třeba tolik neprojevilo jak na těch platach. Mám i potěr den starej a tam už vubec nevím co s nima, ty asi odejdou.
Jako možná moc plasim, ale vůbec netuším jak léčit ryby proste a nezvorat to. 😂

A je to fakt Krupička, neni to treba nějaká plíseň? Ať nelecim něco úplně jinyho.

Vubec bych se nebál léčiva jsou dnes už velice kvalitní a dávkování je napsane v letakach a šnekum by neměla udělat nic alespoň u mě v akvarkach po použití eSHa exit vše bez problémů žije

Podle fotky to bude krupička, klasická nákaza pri dokupovani rybek dobré je rovnou pouzit zeleň preventivně