Lucie5566

XXX.XXX.254.226
Ahoj, mám dotaz.
Měla jsem skupinu parmicek. Původně 4 kusy. Ale asi po roce uhynuly. Akvarko zabehle, prostorné, rostliny, všechno ostatni v pořádku. Takže holt asi nemoc, nevím. Zůstala mi jedna, ona je fakt drzak a aby nebyla úplně sama koupila jsem k ní druhou. Ta nová je bezproblemova, coura po akvarku, pořád smejdi ať je den nebo noc.
Problém je ta starší, vlastne je neustále zalezla v nějaké dekoraci, nebo rohu. Plave jen v noci a sama. Te nové si nevšímá.
Je tohle normální jednání těchto ryb? Zalezt a nevylezat? Nebo je problém že její hejno už není a na novou si nezvykla?
Změní se to časem, až nová odroste?
Nevím jestli je zalezla a je to jakože dobře, že ji konečně jiné parmy nenahání a má klid . A nebo je to naopak špatně a je zalezla třeba ze stresu?
Lucie5566

XXX.XXX.254.226
Parmicka cernopruha. Viz nadpis. Objem v hrubem 250l. 70% zarostlé, filtrace, vzduchovani pomocí vodopádu, jen takové cereni hladiny. Osádka primarne tetry. Nic velkého a agresivního čeho by s měla bát. Akvarko v chodu cca 5 let. Kořeny, černé dno, delka neco přes metr, dost úkrytu i plochy pro plavání. Nevytapim.
O dané parmicce jsem přečetla dost diskusi na rybickach. Nikde se nemluví o schovavani. Ale mluví se o počtu a sice není problém ani chovat ve dvojici. Problém je pouze o samotě. Já s ní problém nemam. Neškodí, ani kytky neničí. Jen je prostě schovaná. A já nevím do jaké míry je to normální. Když jich bylo víc. Tak se navzájem nahanely. Vsimaly si samy sebe.
Nemyslim, že je chyba v nádrži. Akvária máme 3 a všechny stabilni, ok hodnoty.
Lucie5566

XXX.XXX.254.226
Já mám takové dvě teorie. Jedna je, že může mít nejakou vadu danou třeba geneticky, nebo nemoc, která na jiné ryby nejde. Protoze zadne rány, ani divné chování na jiných nepozoruji. A vysvětlovalo by to, proč to hejno tak rychle odešlo. A pak mám druhou teorii, že tu novou nebere jako stejný druh, takže si pripada sama. Ta nová je totiž mimino. Co má tak max 5 cm. (jiné neměli) a stará má odhadem kolem 12cm, to je už skutečně velká ryba. Proto taky nechci kupovat už další. Což o to, ony by se vlezly ale jak jsou velké, tak když vemou čáru tak dokážou ublížit zas menším. Mě takhle zranily neonku, se tak dlouho nahanely až jednu sejmuly a od té doby plave divne. Myslik ze dvě takhle velké střely jsou právě až až.