Problém s ancistrusy

Ancistrus sp. (Krunýřovec)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tarzan23číslo2

19.11.2021 20:40
Tarzan23číslo2

XXX.XXX.250.101

Dobrý večer, mám problém s jedním ancistrusem.
Už je to druhý ancistrus, u kterého jsem toto objevila. Je trochu přifouklejší a co je divné je to, že má okraje ploutví červené (nejspíše je to asi krev, moje ryby nemění barvu).
Už se mi to stalo u jednoho ancistruse (byla to samička a teď je to samec), kterého jsem už nenašla takže buď umřel nebo se uzdravil. Teď jsem to ale radši začala řešit tak jsem ho přendala do karantény. Nežere sám, ale když mu nasypu trochu vločkového krmení tak to automaticky vcucne (snažím se ho takhle udržet naživu jinak by nežral).
Nevěděl by někdo co s tím?
Nestalo se to někomu?

19.11.2021 21:03
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

Tarzan23číslo2 napsal(a):
Dobrý večer, mám problém s jedním ancistrusem.
Už je to druhý ancistrus, u kterého jsem toto objevila. Je trochu přifouklejší a co je divné je to, že má okraje ploutví červené (nejspíše je to asi krev, moje ryby nemění barvu).
Už se mi to stalo u jednoho ancistruse (byla to samička a teď je to samec), kterého jsem už nenašla takže buď umřel nebo se uzdravil. Teď jsem to ale radši začala řešit tak jsem ho přendala do karantény. Nežere sám, ale když mu nasypu trochu vločkového krmení tak to automaticky vcucne (snažím se ho takhle udržet naživu jinak by nežral).
Nevěděl by někdo co s tím?
Nestalo se to někomu?

Těžké je Vám poradit. Napište velikost akva , jaké další rybky tam máte. Krev to určitě nebude.
A čím krmíte?

Tarzan23číslo2

20.11.2021 11:28
Tarzan23číslo2

XXX.XXX.250.101

Dobrý den, akvárium 60 litrů, mám paví očka a ancistrusy. Krmím je vločkovým krmivem a pro ancistrusy mám tablety (oboje je od DAJANA). Paví očka mám teprve měsíc, ale byli v karanténě a nic se na nich neobjevilo. S ostatníma problémy nejsou - normálně žerou jsou furt aktivní.
Jo a ještě...Dneska mi umřelo nejmenší mládě pavího očka ale to už od narození bylo takové hodně malé a žralo opravdu malé kousky (snažila jsem se to nadrobit tak, aby to i ono mohlo žrát a měla jsem pocit že vůbec od narození nevyrostlo, asi vrozená vada takže si myslím že to nebyl stejný problém).

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2021 11:54

Dobrý den, akvárium 60 litrů, mám paví očka a ancistrusy. Krmím je vločkovým krmivem a pro ancistrusy mám tablety (oboje je od DAJANA). Paví očka mám teprve měsíc, ale byli v karanténě a nic se na nich neobjevilo. S ostatníma problémy nejsou - normálně žerou jsou furt aktivní.
Jo a ještě...Dneska mi umřelo nejmenší mládě pavího očka ale to už od narození bylo takové hodně malé a žralo opravdu malé kousky (snažila jsem se to nadrobit tak, aby to i ono mohlo žrát a měla jsem pocit že vůbec od narození nevyrostlo, asi vrozená vada takže si myslím že to nebyl stejný problém).

a kolik že je tam těch ryb?

jak je akvárium staré?

20.11.2021 17:33

Já teda popravde nerozumím ani moc dotazu, se priznam. Tak umřela ta přísavka nebo ne?. Kazdopadne, že nějaké mlade nevydrží je celkem normálka i to že ho třeba zblajznou rodiče. I ze se narodí mrzacek u těch oček kor. Je to preslechtene, samice už nezvládají co zvaldaly půdní divoké formy a stejně se mnozí jak na běžícím pasu. Kazdopane ancik dle mého osobního názoru patří do akvária od 100l vejš. Možná to tak neuvádí encyklopedie, ale je to ryba velká. Očka zase tvori dost odpadu, jak často odkalujete? Jaký je filtr, pokud je? Kolik je rostlin? Tohle všechno má u ryb vliv. Zvlášť u zivorodek, jsou to cunata a ti ancici taky. Krmivo je jedno nebo měníte? Ke lepší potravu střídat, přísavkam můžete nabídnout i kousek okurky. Nafoukla přísavka to může být kde co. Vodnatelnost, paraziti, prezranost.

Já osobne mám doma léčiva.
Proste do zálohy. Ale k tomu bych se dostala až jak mi přijde, že s tou rybou skutečně není něco ok.

Dejte sem prostě fotky, jak je zařízeno, jak ryby vypadají. Je to lepší než takhle polemizovat.

Tarzan23číslo2

25.11.2021 10:42
Tarzan23číslo2

XXX.XXX.250.101

Dobrý den, omlouvám se že jsem napsala později. Akvárium je staré cca 4 roky. Normálně mám jen dva ancistruse, ale teď se nám malinko rozmnožili. Pavích tam mám 9. To mrtvé paví oko neřeším, vím že se to u těchto ryb stává. Ancistrus už je docela v pohodě, zmizely mu červené skvrny a už i normálně žere, možná je ještě trochu nafouklý. Ryby krmím furt tím samým krmivem ale občas, jako třeba dneska, jsem jim dala hlávkový salát (okurku nedávám, rychle to špiní akvárium). Fotku bohužel poslat nemohu protože jsem na notebooku a já s tím fakt neumím :) Navíc ten ancistrus už vypadá v pohodě, jak jsem psala začal žrát a skvrny zmizely. V akváriu vodu měním každé tři týdny, jinak je tam filtr a ten čistím každý týden.
Moc všem děkuji za odpovědi a rady :)

25.11.2021 13:25

Dobrý den, omlouvám se že jsem napsala později. Akvárium je staré cca 4 roky. Normálně mám jen dva ancistruse, ale teď se nám malinko rozmnožili. Pavích tam mám 9. To mrtvé paví oko neřeším, vím že se to u těchto ryb stává. Ancistrus už je docela v pohodě, zmizely mu červené skvrny a už i normálně žere, možná je ještě trochu nafouklý. Ryby krmím furt tím samým krmivem ale občas, jako třeba dneska, jsem jim dala hlávkový salát (okurku nedávám, rychle to špiní akvárium). Fotku bohužel poslat nemohu protože jsem na notebooku a já s tím fakt neumím :) Navíc ten ancistrus už vypadá v pohodě, jak jsem psala začal žrát a skvrny zmizely. V akváriu vodu měním každé tři týdny, jinak je tam filtr a ten čistím každý týden.
Moc všem děkuji za odpovědi a rady :)

Já bych změnila aspoň dva body a sice filtr čistit ve chvíli. Kdy se zhorsi průtok tedy spíš méně než více. A výměna vody probíhá jak? Měníte část, vsechnu, odkalujete dno? Měnit vodu v relativně malé nádrži po třech týdnech mi přijde málo, už vzhledem k tomu že máte druhy, které produkuji hodně odpadu. Kolik máte rostlin? Nebo přesněji nejde o počet druhu, ale jak moc husté zarostlé to je?
Ten filtr běží nonstop, nebo ho vypínate na delší dobu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík