Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2021 15:15
mgtka

XXX.XXX.237.70

Ahojte,
ze svého současného želvária mám v plánu udělat akvárium (želva dostane jezírko).
Chtěla bych tam mít krevety, případně nějaké pro ně neškodné rybky.
Jde ale o to, že mám docela netypické rozměry v tom ohledu, že je dost vysoké (právě kvůli želvě a potřebě mít kde vylézt na opalovačku). Rozměry střelím od boku, cca 80x60x40.
Říkám si jestli to nebude problém především pro pěstování rostlin? Že se k těm nejnižším nedostane dostatek světla?
Případně jestli by byl vhodnější nějaký konkrétní styl, jak akvárium zařídit? (Myslím tím nějaké ty aquascapingové fajnovosti jako jeskyně či jiné layouty.)
Děkuji za vaše rady, tipy, názory :)

8.12.2021 19:45
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

Dobrý večer,
želva na houpačce... to jsem jsem ještě ve svém životě neviděl.

8.12.2021 19:48
mgtka

XXX.XXX.64.12

Rorýs62 napsal(a):
Dobrý večer,
želva na houpačce... to jsem jsem ještě ve svém životě neviděl.

Ona ta mrcha už je tak těžká, že už ji neunese nic :)

8.12.2021 19:53
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

mgtka napsal(a):
Ona ta mrcha už je tak těžká, že už ji neunese nic :)

Pak je lepší pro ni zařídit typické terárium, část vody a část pevniny. Ta ji určitě unese. Pak ovšem musíte pořídit větší nádrž na délku, hloubka je k ničemu.

8.12.2021 21:00
mgtka

XXX.XXX.64.12

Rorýs62 napsal(a):
Pak je lepší pro ni zařídit typické terárium, část vody a část pevniny. Ta ji určitě unese. Pak ovšem musíte pořídit větší nádrž na délku, hloubka je k ničemu.

Asi došlo k nepochopení. Můj dotaz směřoval k tomu, jak udělat z tohoto želvária akvárium pro krevety, a jestli při této hloubce je možné mít osvětlení, které uživí rostliny až dolů.
Želva dostane nový větší byteček ve formě jezírka na zahradě :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.12.2021 22:01

Tak záleží... Jako krytky vam nepomrou, pokud si vyberete nenarocne druhy. Jedine co se může stát, že se potahnou za světlem. Takze budou takové ztencene, protože se budou snažit dostat se nahoru co nejrychleji. Kazdopadne jde taky o světlo. Na trhu je kvanta alternativ a clovek může pořídit třeba i reflektor, když chce. Navíc vy si přece můžete určit výšku dna. Klidně to dno můžete mít 10cm. A tím pádem se to celé posune o něco výš.

Za sebe... Já když před časem zarizovala 200l s výškou 50cm ,tak jsem se zarekla, že to bude levné a přes to vlak nejel. Našla jsem si vodotěsné světlo za necelou petistovku. Lze na něm nastavit intenzitu, časovač, modré / bílé /kombinace obojího.

No a výkonný teda moc není. Lidé ho kupuji jen jako doplňkové. Já ho mám jako jediné a kytky mi rostou i tak . Stačí jim to. A to mám v místnosti celoročně celkem zataženo.

10.12.2021 22:08

Ještě taková moje vsuvka.
Bacha na odkalovaní. Nevím jak máte vysoký ten stolek pod tím. Ale já teď udělala chybu. Mám ještě 60l akva a to má na výšku asi 50cm. Přestěhovala jsem ho na vyšší skříň než bylo původně a pak, při prvním odkalovaní, jsem zjistila, že se tam vlastně nedostanu ze země (merim 160cm. 😂) a že nedokážu ani udělat podtlak aniž bych nemusela na kýbl mířit z dalky.. , jelikož nemam tak dlouhé ruce a tak dlouhou hadici.

Takze výsledek? Odkaluju tak, že si musím přinést židličku pod sebe a židličku pod kýbl. A fakt je to krajně nepříjemná rozcvička. 😂 Ještě že je tam bettak sám, že je toho odpadu málo. 😂

Ještě k tomu světlu. Je na přísavkách a vodotěsné. Takže ho můžu dát přímo do akvaria a dat nižší hladinu a nebo ho přímo ponořit. Což nedělám. Ale resilo se to na eshopu v komentářích a může se to normálně i ponořit. Tím chci říct, že pokud si budete chtít soupnout světlo 10cm pod hladinu... Teoreticky... tak to je providitelne.

11.12.2021 19:31
mgtka

XXX.XXX.64.12

Děkuji já sama měřím 150cm, takže i tyto srandy musím zohlednit :)
Nakonec si říkáme, jestli nebude lepší prostě koupit nové akva, nižší.
Asi to bude i vizuálně hezčí, no ještě musíme vymyslet i místo, když želva bude minimálně do jara doma a na krevety bylo už včera pozdě :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík