Samice

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Monisek12

19.12.2021 22:48
Monisek12

XXX.XXX.166.248

Dobrý den,
chci se zeptat, všude se píše, že nesmí být dva samci v jednom akváriu, ale co dvě samice v jednom akváriu? To se může nebo také ne?
Nikde to nemůžu najít 😁
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.12.2021 12:52

Monisek12 napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, všude se píše, že nesmí být dva samci v jednom akváriu, ale co dvě samice v jednom akváriu? To se může nebo také ne?
Nikde to nemůžu najít 😁
Děkuji.

O jakém druhu se bavíme?

20.12.2021 15:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
O jakém druhu se bavíme?

Betty

20.12.2021 17:35
jkdk

XXX.XXX.252.176

U bojovníc sa ako doporučený počet udáva buď samostatný samec, alebo samec s viacerými samicami, no býva to silne individuálne. Chov viac samíc spolu je možný, no je pre to potrebné založiť už väčšiu nádrž (od 50 litrov) s dostatočným osadením a dostatkom úkrytov, aby sa mohli slabšie samice v prípade agresie kam uchýliť.

20.12.2021 21:40
juhaj

XXX.XXX.164.121

Bojovnice pestrá je ryba, která nestojí o společnost svého druhu. I samice se mohou dorvat, jsou i případy, kdy samice zabije samce.
Chcete-li chovat více bett pohromadě, zvolte jiný druh betty, ne každý je agresivní. Podívejte se třeba na rybičky.net a přečtěte si o nich.

21.12.2021 15:35

Já si občas napíšu s jedou slečnou co má obrovský akva asi 600l možná víc? A má bett hromadu i samce i samice. A ona je takový důkaz, že velké zarostlé akvarko není záruka vůbec ničeho. Ze začátku se ji všechno snášelo dobře ale teď už stejně odděluje. Pak kolikrát vidím na youtube různý videa, a stejne v nich jde vidět kam to vede. Třeba tam má dotyčný houf samic a půlka je otrhana. Nebo jsem viděla různá videa 1x samec a 3,4x samice a stejně tam šlo videt že to nefunguje. Nebo video "beta odpociva na filtru". Nevím proč to tak autor nazval, protože já teda viděla bettu co se chystá na druhý břeh. Dodělane ploutve, apaticnost. Konečná prosté.
i když sama nemám zkusenost s chovem více kusů tak tu zkušenost ani mít nebudu. Je to moc riskantní. A spoléhat na to že holky budou v pohodě. Hele já tomu prostě nevěřím. Prostě dneska může mít člověk takových druhů ryb co nemaj tendence se šikanovat že mi přijde jednoduší se na Betty vyprdnout.

Btw. Mám jednoho samce a je to jediná ryba v baráku co se musí soustavně nějak léčit. Každou chvili má nejkou plíseň, díru v ploutvi. Přitom má sama pro sebe zarostlych 65l s veškerým vybavením. Už bych si ji nekoupila, nechám ho dozit a konec s betama. 😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík