Lucaaaa

XXX.XXX.136.235
Dobrý den,
mam takovou krizi, která se mě nejak nechce pustit. Mám v pořadí 3. akvarium a je to největší, které jsem kdy měla. Hrubý objem je nějakých 200l. Samozrejme mi dělá velkou radost, je to úplně jiné než malá akvarka. Ale pořád se mě drží strach, že praskne. Vím že muze vydržet třeba 30let. Ale taky nemusí.
Dohnalo mě to k tomu, že hledám zkušenosti lidi a co jim to přineslo. Četla jsem, ze jednu rodinu zachránil koberec, že dokázal probrat hodně vody po tom, co jim akvarko prasklo. Takže uvažuji že pořídím hunaty koberec. Za i okolo akva mám prostor, který se dá něčím vyplnit. Napado mě pořídit kvalitní kockolit. Nebo nějaký materiál (poradíte?) který má dobou schopnost zachyrit vodu. Nejsem pojištěna, stát se může cokoli, raději proto udělám maximum. Minimálně mě to udělá klidnější.
Vím, že tohle je spíš asi téma do nějakého citlivého fóra, ale pokud si to s někým neproberu, tak už nevím.
Lucaaaa
napsal(a):
Dobrý den,
mam takovou krizi, která se mě nejak nechce pustit. Mám v pořadí 3. akvarium a je to největší, které jsem kdy měla. Hrubý objem je nějakých 200l. Samozrejme mi dělá velkou radost, je to úplně jiné než malá akvarka. Ale pořád se mě drží strach, že praskne. Vím že muze vydržet třeba 30let. Ale taky nemusí.
Dohnalo mě to k tomu, že hledám zkušenosti lidi a co jim to přineslo. Četla jsem, ze jednu rodinu zachránil koberec, že dokázal probrat hodně vody po tom, co jim akvarko prasklo. Takže uvažuji že pořídím hunaty koberec. Za i okolo akva mám prostor, který se dá něčím vyplnit. Napado mě pořídit kvalitní kockolit. Nebo nějaký materiál (poradíte?) který má dobou schopnost zachyrit vodu. Nejsem pojištěna, stát se může cokoli, raději proto udělám maximum. Minimálně mě to udělá klidnější.
Vím, že tohle je spíš asi téma do nějakého citlivého fóra, ale pokud si to s někým neproberu, tak už nevím.
Dobrý den,
slepil jsem za život stovky akvárií, které vydržely i několik desítek let. Byly to nádrže menších rozměrů do 400l. Vždy nejvíc záleží na odmastění skla a kvalitě použitého lepidla. Velké nádrže, které provozuji nyní mají většinou 700-1500 l byly slepeny dvěma profesionálními firmami a po 5-18 letech jsem jich musel postupně nejméně polovinu opravit. Většinou se odtrhne část, kde je největší tlak a to je ve spodní části uprostřed čelní, nebo zadní stěny. Nejlepší zkušenost mám s vlepením proužků skla kolem vnitřku celého dna včetně svislých rohů slepených stěn. Musí se to pak z hlediska estetického vylepšit, ale síla spoje je dvojnásobná, takže pokud vám např. dítě nerozbije sklo kladívkem,tak prodloužíte životnost lepeného akvária o mnoho let.
Dále je vhodné v místnosti vytvořit na podlaze jakousi záchytnou vanu ze silnějšího igelitu např. pod podlahovou krytinou a rovněž je dobré mít pojištění domácnosti, protože věčně nevydrží nic.
Taky z toho mám stále obavy. Proto jsem dnes objednala detektor úniku vody s WiFi. Pokud akvárko nerupne naráz, tak většinou začne pomalu protékat a na to bx mně měl upozornit detektor na mobil.
Tranquilitatis
napsal(a):
Taky z toho mám stále obavy. Proto jsem dnes objednala detektor úniku vody s WiFi. Pokud akvárko nerupne naráz, tak většinou začne pomalu protékat a na to bx mně měl upozornit detektor na mobil.
Když vám začne ubývat voda z akvárka, tak to poznáte i bez mobilu.
Samozřejmě když budu doma, tak ano. Tohle je řešení když jsme v práci, případně spíme. Ložnici máme v patře a akvárium v přízemní.
Naštěstí mám zaměstnání ze kterého můžu v případě potřeby odejt. Takže můžu v tom nejhorším případě z práce odjet a akvárium vypustit a zachránit tak ryby. Ale doufám že to nikdy nebudu potřebovat. Možná budu aspoň trochu v klidu když bude čidlo pod akváriem. Teď máme" jen" 250 l ale máme v plánu 500 l.