Zapnuté topítko v prázdném akváriu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Teryš

28.12.2021 12:59
Teryš

XXX.XXX.89.193

Dobrý den,
mám 15 litrové akvárko, ve kterém jsem chovala Bettu, která zemřela stářím, tak jsem ji vylovila a nechala akvárko zapojené, aby mi nezemřely rostliny, ale přestala jsem dolévat vodu.
Před Vánoci jsem náhle musela odjet z bytu (zdravotní komplikace), ani jsem si nestihla sbalit věci a akvárko zůstalo zapojené. Jenže teď jsem si uvědomila, že když jsem odjížděla byla asi třetina vody v akvariu již odpařená a topítko bylo z části venku.
Vracím se až po Novém roce a mám strach, co se stane, když se odpaří i zbytek vody a topítko pojede na prázdno?
Vyhodí to pojistky, může začít hořet?
Děkuji za odpověď.

28.12.2021 13:35
filipo

XXX.XXX.239.32

Zdravím, nejde někomu dát Vaše klíče od bytu aby vytáhnul topítko z elektriky?

Jinak se může stát, jako, že stane. Praskne sklo (normálně se to stát nemůže, jelikož se sklo ochlazuje vodou), které topítko chrání a při nejlepším vypadnou pojistky.

Teryš

28.12.2021 14:33
Teryš

XXX.XXX.89.193

Ano, již to řeším, ale známí se vracejí ze svátků zítra večer.

Chci se zeptat, když je topítko z poloviny ve vodě a z poloviny mimo vodu, bude ohřívat pouze vodu a poté se vypne, nebo pojede nepřetržitě, jelikož se bude snažit ohřát i okolní vzduch?

Předpokládám totiž, že v současné chvíli bude odpařená asi polovina akvaria.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2021 14:42

Teryš napsal(a):
Ano, již to řeším, ale známí se vracejí ze svátků zítra večer.

Chci se zeptat, když je topítko z poloviny ve vodě a z poloviny mimo vodu, bude ohřívat pouze vodu a poté se vypne, nebo pojede nepřetržitě, jelikož se bude snažit ohřát i okolní vzduch?

Předpokládám totiž, že v současné chvíli bude odpařená asi polovina akvaria.

topítko mimo vodu se snaží neustále ohřívat vzduch. nevypne se. ale když topítko ohřívá vodu, tak je zároveň chlazené tou vodou a tuto schopnost vzduch nemá

takže se začne přehřívat, tavit. hořet.

on234

28.12.2021 15:39
on234

XXX.XXX.14.222

a exploduje

28.12.2021 15:57

on234 napsal(a):
a exploduje

to nevím, ale to moje zapomenuté mimo vodu se celé spálilo a parádně smrdělo. tím na sebe upozornilo, takže jestli by došlo k explozi někdy později už nikdo nezkoušel

28.12.2021 16:34

Tak jestli je z půlky ponoreny, tak snad žádná hruza nehrozí. Nejsem technickej typ, nevím jak ta moderní ale to moje, historické, hřeje primárně až od poloviny dolů.

Teryš

29.12.2021 12:40
Teryš

XXX.XXX.89.193

Děkuji všem za odpovědi, topítko je již vyplé a bez úhony. Hezké svátky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík