Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Berny987

30.12.2021 20:23
Berny987

XXX.XXX.96.108

Dobrý den, prosím o radu,
synovec si na rady v akvaristice pořídil akvárko a ryby. Minulý týden si dokoupil sumečka, ale přijde mi nemocný, odřený, šedé oko (asi plíseň ).
V rybách se nevyznám, proto prosím o radu, jak postupovat s případnou léčbou?
Děkuji moc.
Jirka

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2021 20:46

Tak nemoci je spousta, což o to, ale většinou je jasné, že to je třeba vřed, plíseň, vyrustek.. Apd. Tady tohle mi osobně prijde spíš jako zranění normálně manuální. Nemohl se tam porvat/odrit o dekoraci?

Asi nejběžnější otázka, zda je akvárium opravdu vhodne zařízené pro chov těchto ryb?

30.12.2021 20:47
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Rozhodně dobře nevypadá, preventivně bych dala léčivo, ale nevím, jak sumečci a Esha2000 - jestli je vhodná. Je otázkou, jestli se odřel a následkem je plíseň, nebo je to podrážděné ložisko. Pokud se odral o dekoraci, tak bych ji nahradila za bezpečnou a řešila, proč se odral až tak moc.

Na sumečka mi ale přijde dno nevhodné a hrubé, někdy u nich dochází problémům z důvodu poranění fousků o hrubé dno. Je ve vhodné litráži s vhodnou osádkou? Přiznávám, že nepoznám, co to je zač a jestli je hejnový nebo ne.

Máte foto akvárka?

30.12.2021 21:00

Podle me trnovec. Ale taky nevím.
Hlavně je to teritoriální a i velký. A to vedle hádám bude neco podobnyho. Nějaký krunyrovec. Já to vidím na bitky.
Pokud je tam málo úkrytu a nemůžou si rozdělit teritoria tak to bude asi v tom. Ale to je jen jedna z variant samozejme.

2.1.2022 13:52
jirkab

XXX.XXX.236.89

Dobrý den , děkuji všem za odpověď , koupil jsem na Vaše doporučení léčivo Esha 2000 , na netu jsem četl spoustu pozitivních ohlasů . Tak jsem zvědavý , zda přípravek zabere.

A také děkuji za určení druhu :)

V akvaristice ho synovci prodali jako nějaký druh sumečka :(

Jinak prý byl v akváriu s mnoha rybami a s ostrým a kamenitým dnem.

Z našeho akvária jsem kameny vyhodil , nechal písčité dno, kokos a kořen :)

S pozdravem Jirka

2.1.2022 16:18

A máte to akvarko velké? A s velkými rybami?
Protoze podle atlasu to není zrovna ryba do menší spolecenske nádrže. Vyroste a drobné rybky sežere.
A pokud mám s tím tipem pravdu a rvou se, tak se stejně budou rvat dal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík