Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2022 18:38
Eliška2002

XXX.XXX.100.42

Dobrý den, chci se zeptat.
Nedávno jsem založila akvárium na krevety. Udělala se mi tam řasa tak se chci zeptat jak se jí mužů zbavit.
Akvárium mám prázdné a založené 11 dní.
Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.1.2022 19:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Těch cest je víc, někdo to řeší razantně, třeba savem, různými přípravky. Někdo na to prostě poridi živočichy. Rasu použita hodně ryb. Parmicka cernopruha jsou tim pověstné, že jako mláďata poziraji všechny druhy řas. Nemáte akvarko přímo u okna? To je prý taky častý důvod. Já naštěstí musím zaklepat, že s rasama jsem ne bojovala nikdy. Ale taky pravda, že mam ty parmicky. Já bych to zatím nechala. Jak se to bude zabihat a pak pridala třeba šneky, oni to zredukuji.

9.1.2022 20:02
smudla2010

XXX.XXX.86.123

nevim o jaky druh rasy se jedna, ale bezne zelene rasy jsou pro krevetky vitanou pochoutkou casem ji zikviduji neni ceho se obavat,pokud se jedna o ty modre stetickove tak se mi osvedcilo tam pustit dospele ancistrusy a nekrmit je, a po troskach zvonem odsavat ty strhane steticky

0

9.1.2022 21:24
0

XXX.XXX.213.155

Na to jsou v prodeji dostupní plži klinthoni a neritiny. Raději menší, pokud jsou v akva kytky, aby ti šneci lezli i po listech rostlin.

V mnohých nádržích s rybami mám pouze řasu, aby udržovala dobrou kvalitu vody a sloužila i za krmivo.

Skla se dají mechanicky řasy zbavit a u krevet stačí očistit, jen pohledovou čelní stranu nádrže a jinak nechat řasové pastviny pro spásače.

Na různou řasu lze použít i občas nabízené mexické blešivce, ale ne u krevetek.

Výběr u plžů je rozmanitější, ovšem málo co z toho v Česku, viz odkaz -

https://www.interaquaristik.de/tiere/schnecken

Vložené foto: Plastová nádrž , kde je umístěno chovné hejno živorodek druhu Quintana atrizona a s flórou v podobě porostu řas

Řasa je odtud odebírána ke krmení řasožravých ryb Jordanella floridae.

Přidejte reakci

Přidat smajlík