Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2022 23:02
Kuba000

XXX.XXX.5.99

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jde chovat 1 axolotla v cca 25 l nádrži nebo to není možné?

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2022 23:14

Maximálně maličkého, pár cm - i drobné larvy je dobré mít v nádrži 60l a více

15.1.2022 23:21
Kuba000

XXX.XXX.5.99

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Maximálně maličkého, pár cm - i drobné larvy je dobré mít v nádrži 60l a více

Dobře děkuji. A dokázali byste mi poradit co dát do takovéhoto 25l akvária ?

Díky.

16.1.2022 05:44

Napadají mě třeba krevetky, betta nebo nějaké drobné živorodky ( P. wingei apod), ale to vše za předpokladu pravidelné údržby a výměny vody - ten objem je opravdu skromný..

16.1.2022 16:47
juhaj

XXX.XXX.164.121

Zkuste si najít na netu ryby do nanoakvárií, výběr je omezený, ale typy tam najdete. Za mě třeba tetra ohnivá, hejno musí mít aspoň 8 kusů, ale vejde se. Ovšem, musíte mít na paměti, že ryby přidávat až do zajetého, hustě zarostlého akvária, tady nic neuspěcháte, pokud nebude akvárium prosperovat, ryby uhynou.

16.1.2022 22:19

juhaj napsal(a):
Zkuste si najít na netu ryby do nanoakvárií, výběr je omezený, ale typy tam najdete. Za mě třeba tetra ohnivá, hejno musí mít aspoň 8 kusů, ale vejde se. Ovšem, musíte mít na paměti, že ryby přidávat až do zajetého, hustě zarostlého akvária, tady nic neuspěcháte, pokud nebude akvárium prosperovat, ryby uhynou.

Tetry nejsou rozhodně vhodné do miniakvárií, jakkoli maličké - hejnová a pohyblivá rybka

16.1.2022 22:26
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ano, ale tetra ohnivá se do nano doporučuje, znám hejno ve 30l a prosperuje výborně. Ovšem, podmínka je dobre zarostlé akvárium.
Naopak známá si pořídila 15 kusů do 60l a když chce nějakou vidět, musí si počkat málem s lupou. Jsou pořád schované mezi rostlinami.

Přidejte reakci

Přidat smajlík