Nafouklé břicho

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katerina1990

16.1.2022 20:35
Katerina1990

XXX.XXX.24.221

Dobrý den, mám bettu bojovnici v kulatém akváriu 5 l, vím že to je málo mám jí po mamince, která zemřela a vetší akvárium se mi nevejde do bytu až se přestěhuji koupím větší.
Je mu 5 měsíců cca, je ti samec, v akváriu má mušle na schování, živé květiny, řasokoule a vhodný substrát.
Krmení viz foto: dávám 5 kuliček denně ale většinou sní cca 3 kuličky, má nafouké bříško viz foto, a na ploutvi má chumáček nečeho vypadá to jak plíseň ale nevím, dokáže mi někdo poradit a kdyžtak kam s ní mám zajít?
Předem děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.1.2022 20:42

Katerina1990 napsal(a):
Dobrý den, mám bettu bojovnici v kulatém akváriu 5 l, vím že to je málo mám jí po mamince, která zemřela a vetší akvárium se mi nevejde do bytu až se přestěhuji koupím větší.
Je mu 5 měsíců cca, je ti samec, v akváriu má mušle na schování, živé květiny, řasokoule a vhodný substrát.
Krmení viz foto: dávám 5 kuliček denně ale většinou sní cca 3 kuličky, má nafouké bříško viz foto, a na ploutvi má chumáček nečeho vypadá to jak plíseň ale nevím, dokáže mi někdo poradit a kdyžtak kam s ní mám zajít?
Předem děkuji za radu.

Promiňte, ale vám se do bytu nevejde akvárium větší než 5 litrů? A do mušle se betta schovávat nebude, není to rak poustevníček.

Katerina1990

16.1.2022 21:05
Katerina1990

XXX.XXX.24.221

Dobrý den Kometo, mám 2 děti živím je sama a jen nechci rybu zabíjet a dětem se líbí takže se nevejde nikde větší akvárium max ve skříni a to by nedáválo smysl, za měsíc se stěhujeme takže bude mít větší. Ptám se co s ní mám dělat teď aby neumřela pokud je něco strašneho. Má tam velkou mušli do které si někdy lehne.

16.1.2022 21:09
juhaj

XXX.XXX.164.121

Mušle můžou nevhodně měnit vodu, vyhodit. Jinak, počítejte s tím, že v 5l neudržite stabilitu vody a každá chyba se odráží na kondici ryby, většinou to končí fatálně. Nehledě na tom že 5l je týrání tak jako tak a rybě to zkrátí život na každý pád.

16.1.2022 21:12

Katerina1990 napsal(a):
Dobrý den Kometo, mám 2 děti živím je sama a jen nechci rybu zabíjet a dětem se líbí takže se nevejde nikde větší akvárium max ve skříni a to by nedáválo smysl, za měsíc se stěhujeme takže bude mít větší. Ptám se co s ní mám dělat teď aby neumřela pokud je něco strašneho. Má tam velkou mušli do které si někdy lehne.

Protože nemá kam jinam. Betta potřebuje víc rostlin, ideálně ty, co plavou u hladiny, tam si ráda lehá. Jaká je teplota vody? A co se týče krmení, tady obzvlášť platí, že méně je více. Jinak se voda v tomhle objemu rychle kazí.

16.1.2022 21:19
juhaj

XXX.XXX.164.121

Katerina1990 napsal(a):

Tak ji někomu dejte, třeba někam do prodejny, ta ryba trpí nevhodným prostředím, takhle jí stejně pomalu zabíjíte,
je to škoda, je to krásný betťák, žádný veterinář ryby nedělá, zkušený chovatelé třeba na FB ví hodně, ale pokud někomu řekněte o 5l, tak stejně začne větším akvárium, ať je veterinář nebo chovatel.

17.1.2022 00:42

Ohánět se penězi zrovna u jedné akvarijni rybičky mi přijde až usmevny.
akvarka jsou často na bazosi ta odvoz, nebo za čokoládu. Případně tady máme možnost plastového boxu o objemu 15,20, 25 L..
Takové boxy se pohybují kolem 100,-. Sama ho používám pro potěr.
Rostliny jsou zrovna záležitost, kterou akváristi částo davaji zadarmo, protože by to stejně jinak vyhodili. Mušle dělají tvrdou vodu a navíc mohou takto zavojnatou rybu poranit. Kulatý prostor rybu mate a dezorientuje.
Člověk je odpovědný za to co k sobě připoutal.

17.1.2022 04:02
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nemáte v bytě prostor 25x25 centimetrů?

Tak kupte aspoň desetilitrový kýbl, do toho topítko a rostliny, co budou plavat, třeba piscii a zaklopte tabulkou skla.

Ale dvacetilitrové akvárium zabere 25x25x30cm, což mi teda nepřijde jako velký prostor. V setu je vše, vy tam hodíte jen kytku typu ceratopteris siliq., případně nějakou plovoucí jako piscie.

Katerina1990

17.1.2022 15:42
Katerina1990

XXX.XXX.24.221

Dobrý den, už jsem objednala 54 litrove akvárium. Můžete mi prosím poradit co má ryba s břichem?

17.1.2022 17:41

Žádné akvarko na tomto světě není 100% sterilní. V každém se vyskytují nějaké zarodky méně či více vážných chorob. V každém se vyskytuje nějaký odpad z ryb, ze zbytku krmiva.. Apd. Existuje kvanta plísní a já nevim čeho jeste. Jenomže tím, že clovek te rybě zajisti funkční prostředí a ryba je v dobré kondici, tak se nic nedeje. Buď si s problémem poradi samo akvarko. Nebo si s ním poradi ryba, protože je spokojená a má vytvořenou nějakou imunitu. Nebo k němu ani nedojde, nerozběhne se . Jenže Aby se ryba cítila v pohodě, tak potřebuje funkční akvarko hranateho tvaru s dostatkem rostlin, nějakým způsobem zabehnute. Kde funguji nějaké procesy, kde fungují rostlinky. A to v kouli o objemu zavarovacky nemá a mít nebude. Takže to že nemoc kterou má vaše ryba je špatne životní prostředí není cestinarsky blábol ale docela klidne pravda.

Jinak může mít samozřejme parazity, vnitřní nějaké vyrustky, které takhle nevidíme. Ale třeba taky vubec ne. Mezi nama je podle mě jednom prezrana. Krmite i něčím jiným než tím suchým? Ono totiž nikomu nevyhovuje jist dokolečka to samé. Jenže pokud bude žít takto dlouhodobě, tak pak je to spíš otázka času, kdy se vyskytne nějaký zásadní problém.

Já kdysi četla na Rybičky. Net komentář, jak si nějaký chlapík vzal od jiného chlapika ryby z koule a ty chudery se ještě 14 dní tocily v kruhu, než pochopily, kde je jaký roh. Takže to nějak k tomu, jak se tam asi ryby cítí.

17.1.2022 19:38

Katerina1990 napsal(a):
Dobrý den, už jsem objednala 54 litrove akvárium. Můžete mi prosím poradit co má ryba s břichem?

S břichem nemá nic. Je prostě nažraná.

17.1.2022 21:38
juhaj

XXX.XXX.164.121

Vše bylo řečeno výše. Já bych jen dodala, v 5l jí stejně nevyléčíte, léčivo do vody v 5l nemá smysl. Je dobře, že budete mít větší akvárium. I ryba je živý tvor a zaslouží si důstojný život.

Přidejte reakci

Přidat smajlík