Red Devil Crab - chovatel začátečník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2022 13:03
honzek123

XXX.XXX.23.190

Ahoj,
teraristika mi není cizí, ale chci dětem pořídit krabíky a v tom úplně neplavu :) mám 4 dotazy, na které zatím neznám odpověď:
- Jak moc bolestivé umí být cvaknutí krabíka této velikosti? (Red Devil, Vampire, prostě ti malí 2-3,5 cm). Procvaknou např. kůži, nebo se jedná spíše o štípnutí?
- Mám pečlivě nastudované čím krmit, ale nikde jsem nenašel jak často :D žerou na denní bázi? Zatím mám jen sklípkany a ty krmím 1x za 6 týdnů :D tohle podle mě asi nebude ta správná frekvence pro kraba.
- Jak s nimi manipulujete? Jsou krabíci hodně defenzivní a cvakají když mohou, nebo se časem dají bez problémů zvednout rukou? Jaký je správný úchop?
- Někde jsem se dočetl, že i těmto malým sladkovodním druhům můžu přidat do vody občas lžíci mořské soli, že jim to nevadí a dezinfikuje to vodu. Jako nápad to zní fajn, ale chtěl bych si to potvrdit. Opravdu jim tak nemůžu ublížit?
Děkuji všem za případnou odpověď, honzek.

2.2.2022 09:09
fishtown

XXX.XXX.46.130

Dobrý den, odpovědi na Vaše dotazy jsou následující:
1. Nedokážu si představit to, kde by tento krab dokázal chytit tak dobře kůži aby došlo k jejímu poškození. Tedy max.štípnutí.
2. Já osobně krmím 2-3x týdně. Lze samozřejmě denně ale v opravdu malých dávkách. Pokud Vám jde o to je denně sledovat při krmení.
3. Chytat za krunýř. Ne za nohy a klepeta - to vede jen k tomu, že si je urve. Hlavně s citem. Není problém je krmit z ruky. Chce to jen s nimi "cvičit".
4. Panebože! Sůl prosím ne! Velmi mě tedy zajímá zdroj této informace! To si myslím, že je spíše nějaký recept na krabí polévku.

2.2.2022 12:41
honzek123

XXX.XXX.23.190

Díky moc, zejména za bod 4! Opravdu to někdo někde doporučoval, vypadalo to fundovaně. Myslím že to byl nějaký eshop s akvaristikou? Zkusím to dohledat a pošlu odkaz.
EDIT: Nemůžu to teď nikde najít. Každopádně díky moc za radu! Kdybych na to někde narazil, pošlu odkaz do SZ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík