Ahoj,
teraristika mi není cizí, ale chci dětem pořídit krabíky a v tom úplně neplavu :) mám 4 dotazy, na které zatím neznám odpověď:
- Jak moc bolestivé umí být cvaknutí krabíka této velikosti? (Red Devil, Vampire, prostě ti malí 2-3,5 cm). Procvaknou např. kůži, nebo se jedná spíše o štípnutí?
- Mám pečlivě nastudované čím krmit, ale nikde jsem nenašel jak často :D žerou na denní bázi? Zatím mám jen sklípkany a ty krmím 1x za 6 týdnů :D tohle podle mě asi nebude ta správná frekvence pro kraba.
- Jak s nimi manipulujete? Jsou krabíci hodně defenzivní a cvakají když mohou, nebo se časem dají bez problémů zvednout rukou? Jaký je správný úchop?
- Někde jsem se dočetl, že i těmto malým sladkovodním druhům můžu přidat do vody občas lžíci mořské soli, že jim to nevadí a dezinfikuje to vodu. Jako nápad to zní fajn, ale chtěl bych si to potvrdit. Opravdu jim tak nemůžu ublížit?
Děkuji všem za případnou odpověď, honzek.
Dobrý den, odpovědi na Vaše dotazy jsou následující:
1. Nedokážu si představit to, kde by tento krab dokázal chytit tak dobře kůži aby došlo k jejímu poškození. Tedy max.štípnutí.
2. Já osobně krmím 2-3x týdně. Lze samozřejmě denně ale v opravdu malých dávkách. Pokud Vám jde o to je denně sledovat při krmení.
3. Chytat za krunýř. Ne za nohy a klepeta - to vede jen k tomu, že si je urve. Hlavně s citem. Není problém je krmit z ruky. Chce to jen s nimi "cvičit".
4. Panebože! Sůl prosím ne! Velmi mě tedy zajímá zdroj této informace! To si myslím, že je spíše nějaký recept na krabí polévku.