Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2022 13:19
honzek123

XXX.XXX.23.190

Ahoj všem,
chystám se dělat s dětmi akvaterárium pro sladkovodní kraby a máme celkem hezký projekt na stavbu souše a skrýší.
Došel jsem k tomu, že nejlépe by se to dělalo z Ytongu, potřebuji si ovšem nejdřív vyvrátit obavy z nezávadnosti.
Zejména mám strach, jestli to neudělá zásadité pH.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Ytong do akvárka bez obav ano nebo rozhodně ne?

3.2.2022 15:05
filipo

XXX.XXX.239.32

Ahoj,

ytong jsem, míval v akváriu s rybkama. Byl tedy rozmláceny a daný v punčoše a ryby byli v pořádku. Za mě bych ho tam dal.

3.2.2022 18:29
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

Ahoj,

asi by bylo dobré si zjistit složení Ytongu. A pak zjistit, jestli je plně vodě odolný a neuvolňují se z něho nějaké výluhy.
Zkušenosti nemám. Proč ho měl uživatel filipo rozbitý a v punčoše - to nenapsal. Mohu se jen domnívat, že pro nějakou úpravu vody.

4.2.2022 06:12
honzek123

XXX.XXX.96.1

Ahoj,
složení jsem ověřil, žádná lepidla, jen příroda. Naprostou odolnost vodě jsem taky ověřil. Vyšší než u klasické cihly. To třetí zjišťuji tady :D nicméně zjistil jsem, že je nezávadný pro životní prostředí, při rozkladu domu tam není nic závadného. Z toho usuzuji, že ani pH by neměl měnit. Ale je to domněnka.

4.2.2022 06:41
filipo

XXX.XXX.239.32

Dával jsem ho do prodejních nádrži. Jelikož tam byl jen kus modrého biomolitanu. A potřeboval jsem zvětšit filtrační kapacitu. A ytong je po rozbití pórovitý. Levnější varianta keramických válečku do filtrů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík