Gold Molly a veliké břicho

Živorodka ostrotlamá - Gold Molly
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pets_is_best

14.2.2022 14:00
Pets_is_best

XXX.XXX.250.202

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, v akváriu mám 1 Gold Molly a má nějaké veliké břicho a nevím proč, mám tam také 1 Silver Molly, 6 teter, 2 samice bet ,4 paví očka a akvárium má 54 l.
Zajímalo by mě proč má ta Gold Molly veliké břicho, četla jsem něco podobného a zjistila jsem, že může být březí nebo přejedená.
Děkuji

Pets_is_best

14.2.2022 14:17
Pets_is_best

XXX.XXX.250.202

A taky jsem si všimla , že má na břichu takovou šedou skrnu , nemůže to být skvrna březosti ?

Pets_is_best

14.2.2022 14:35
Pets_is_best

XXX.XXX.250.202

A ještě bych chtěla dodat , že takhle to má veliké asi zhruba 4 měsíce

Pets_is_best

14.2.2022 16:19
Pets_is_best

XXX.XXX.250.202

A nebo jestli to tak není od přírody , ale nevím protože jsem na internetu nenašla rybičku která by se shodovala nebo že by to byla balónová Molly? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2022 18:38

Tak brezost mi přijde nejpravděpodobnější, ačkoli dost blbá fotka.
Zivorodky rodí furt, to je jak strojecek, mohou rodit i bez přítomnosti samce. Nicméně mi dvě Molly přijde málo. Je to hejnovka, podle mě by jich mělo být aspon 5 ať se cítí dobře. Balonovka to není, to jsou takový mutanti chudáci, mají i krivou hlavu.. Je to obyc goldka asi. Jako jásny, brezost netrvá 4 měsíce ale ona mohla klidně vrhnout, pozrat mladé a teď čeká další. Se nevylučuje.
Ano, je tu moznost i obyčejné vyzranosti, to Molly umí žrát a žrát. 😂 Nebo počátek choroby. Ale zas.. Na to je to příliš nekvalitní fotka aby clovek mohl dát nějaký verdikt.

14.2.2022 18:43

Já mam jedno pavce - samici a tu jsem tlustou už koupila, byla tlusta taky třeba 3 měsíce, fakt velká. Nakonec vrhla snad 50 mladých.
Moje teorie říká, že si ta ryba může určovat kdy vrhne. Asi? Protože ji jinak nic nebylo, jen si prostě dala na čas.
Jinak ryba nemusí žrát pořád. Jestli hodně krmite, tak dejte čas od času pust. Já taky někdy dám den - dva bez krmení, protoze mi teď parmicka cernopruha taky nabírá, že už ji listy, po kterých se jen tak povaluje pomalu neudrží. 😂 Už u nás taky padají teorie, jestli ji něco není. Já mám za to že není. Jenom nemá stopku.

14.2.2022 20:56
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

Dobrý večer,
názory na problém byly napsány v předchozích příspěvcích.
Určitě je velikost akvária malá na počet ryb.

Pets_is_best

15.2.2022 09:48
Pets_is_best

XXX.XXX.250.202

Děkuji za rady , určitě je využiji

Pets_is_best

15.2.2022 10:04
Pets_is_best

XXX.XXX.250.202

Radši jsem ji ještě vyfotila , aby byly vidět detaily .A ještě bych se chtěla zeptat , jak rozliším pohlaví tý Molly , nepodařilo se mi je ještě rozeznat 🤔 ,a docela bych byla ráda kdybych je mohla rozlišit děkuji

Pets_is_best

15.2.2022 13:35
Pets_is_best

XXX.XXX.250.202

A můžu se ještě zeptat , když bude mít furt takhle veliké břicho i po vynechaních dnech bez jídla můžu ji skusit dát zvlášť do jiné nádrže jestli nebude mít mladý? Děkuji

Pets_is_best

15.2.2022 14:14
Pets_is_best

XXX.XXX.250.202

Pardon , ne do nádrže ale porodničky 🙃

15.2.2022 15:05
JoPe

XXX.XXX.82.8

Pets_is_best napsal(a):
A ještě bych chtěla dodat , že takhle to má veliké asi zhruba 4 měsíce

Jestli jí máte nejméně 4 měsíce a není u ní po celou dobu samec, tak je plná neoplozených jiker. Březost zivorodek trvá podle druhu a teploty jen několik týdnů. Až k ní dáte samce, tak se brzy dočkáte odchovu, pokud nedáte, tak samice začne časem vytvořené jikry vstřebávat a pokud ne, tak může časem i uhynout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík