Betta Splendens - Betta bojovnice (odchov)

Prodám Bojovnici pestrou - Prodám samce i samice z vlastního chovu. Vyfocen...
V textuDominika163
XXX.XXX.233.27
Dobrý den,
mylně sem koupila samičky Betty bojovnice a časem s toho vykouknul samec a během snad dvou dní mi úplně oškubal původního samečka.
Separovala sem je a teď prosím o radu co pro svého oškubaného mohu udělat. Nějakou tinkturu na zahojení, aby mu to zase vše dorostlo? A za jak dlouho mu to tak doroste?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nechte ho jak je, jen udržujte čisté prostředí. Dorust to může rychle ale nemusí do původní podoby.
Nějaké léčiva a podpory bych řešila až ve chvíli, kdyby se na něm objevila třeba plíseň. Což při čistém prostředí stejně nejspíš nenastane. Byl by to zbytečný zásah a zatížení jak pro rybu tak pro akva. Čisté samozřejmě neznamená vsechno vydesinfikovat. Spíš pravidelný odkal, vyhodit špatně listy rostlin apd. aby to nezahnivalo.Aspon tak bych na to šla já osobně.
Jinak já koupila samce pavího očka s téměř chybejcim ocasem. Ne že bych chtěla, prostě jsem si při koupi nevšimla,ryb jsem brala víc. Nejspíš ho taky někdo orval. Samci je dneska asi 1rok a vypadá takhle. Zahojilo se to, poporostlo, ale dal to neroste. Ocas ma, ale perfektní to není a asi už nebude.
Dominika163
napsal(a):
Dobrý den,
mylně sem koupila samičky Betty bojovnice a časem s toho vykouknul samec a během snad dvou dní mi úplně oškubal původního samečka.
Separovala sem je a teď prosím o radu co pro svého oškubaného mohu udělat. Nějakou tinkturu na zahojení, aby mu to zase vše dorostlo? A za jak dlouho mu to tak doroste?
Děkuji.
Jako prevence se léčivo dá dát, spousta z nich má dávkování uvedené i pro prevenci, záleží na vás. Jinak ho kvalitně a pestře krmte, udržujte nezávadnou vodu, zredukujte stres z prostředí (mnoho rostlin, vhodná teplota, malý proud) a mělo by to dorůst.