Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jakub22

28.3.2022 21:00
jakub22

XXX.XXX.45.116

dobrý den, mám akvárko 23l, mám v něm 6 mečovek, je silně zarostlé a dovoluji si tam chovat náročné rostliny, mám tam rotalu rotundifoliu, ludwigiu repens rubin,eleocharis parvula, a moje otázka zní, proč kdyý rotalu zastřihnu tak nové rašící lístky rostou do hněda, občas některé uhnívají. Osvětlení mám dvě - mám RGB 8,4w a sinkor bílé 15w=23,4 w na 23 litrů. Dávkuji co2 biokvas od rataje, hnojím bioflor master a co2 vital 1krat denně, substrýt mám INVITAL japanese soil powder. dále mi pak občas hnědnou lístečky od eleocharis. Vodu měním jednou týdně. Proč se mi to děje?

28.3.2022 21:12
JoPe

XXX.XXX.82.8

Protože z objemu dvou kbelíků vody se stala žumpa, která je přetížená odpadními látkami metabolismu živorodek a navíc dalšími umělými hnojivy, což je pro některé druhy nepřijatelné.

28.3.2022 22:27
jkdk

XXX.XXX.47.47

Dané rastliny sú o dosť náročnejšie a vhodné pre skúsenejších a ako povedal JoPe, 6 mečoviek na daný objem je nával (a bol by i keby tam bola mečovka len jedna, je to ryba do nádrže o kategórii aspoň 100 litrov). Keď sa to sčíta s nadbytkom živín zo substrátu a hnojivom, je to smrtiaca kombinácia. Najlepšie by bolo mečovky darovať a začať odznova, na dno radšej prepraný štrk, osadiť nenáročnými rastlinami (Egeria, Monoselenium, Vesicularia, Cryptocoryne aleho Hygrophila) a nasadiť slimáky (Planorbella a Physella). Po zábehu (cca po dvoch mesiacoch) sa tam budú môcť potom zabývať nový obyvatelia (krevetky, razborky, medaky woworae, ak chcete živorodky, tak ideálne Phallichthys tico, endlerky alebo Heterandria formosa, samozrejme myslené ako jednodruhová nádrž, prípadne kombinácia jedného z daných druhov rybiek spolu s krevetkami).

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2022 08:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

jakub22 napsal(a):
dobrý den, mám akvárko 23l, mám v něm 6 mečovek, je silně zarostlé a dovoluji si tam chovat náročné rostliny, mám tam rotalu rotundifoliu, ludwigiu repens rubin,eleocharis parvula, a moje otázka zní, proč kdyý rotalu zastřihnu tak nové rašící lístky rostou do hněda, občas některé uhnívají. Osvětlení mám dvě - mám RGB 8,4w a sinkor bílé 15w=23,4 w na 23 litrů. Dávkuji co2 biokvas od rataje, hnojím bioflor master a co2 vital 1krat denně, substrýt mám INVITAL japanese soil powder. dále mi pak občas hnědnou lístečky od eleocharis. Vodu měním jednou týdně. Proč se mi to děje?

Viz výše. Malé akva, hodně rybek.

29.3.2022 11:33
Jiří5

XXX.XXX.231.164

Samozřejmě mám stejný názor jako ostatní. Nicméně u některých rostlin bývají přírůstky zbarveny, zrovna ta Rotala. To jen pro informaci protože takový důvod váš problém mít nebude, pokud tedy nemáte v úmyslu vytvořit malou bioplynku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík