Nemoc Paví očko

Paví očko
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2022 10:53
andrejka25

XXX.XXX.60.53

Dobrý den vyskytla s mi v akváriu nemoc u Pavích oček, netuším o jakou nemoc se jedná a jak ji léčit. Společně s Pavími očky mám v akváriu také 5 neonek a dvě tetry nemoc zasáhla jen Paví očka. Vodu z akvária už jsem měnila. Mohl by mi někdo poradit prosím?

18.4.2022 22:11
JoPe

XXX.XXX.82.8

andrejka25 napsal(a):
Dobrý den vyskytla s mi v akváriu nemoc u Pavích oček, netuším o jakou nemoc se jedná a jak ji léčit. Společně s Pavími očky mám v akváriu také 5 neonek a dvě tetry nemoc zasáhla jen Paví očka. Vodu z akvária už jsem měnila. Mohl by mi někdo poradit prosím?

Bakteriální nákaza bývá nejčastěji příčinou nekrotického odumírání ploutví. Následně se může vyskytnout i druhotné napadení plísněmi. Živorodky jsou na tyto onemocnění daleko vnímavější než tetrovité ryby, zejména při nižších hodnotách pH. Obecné příčiny vzniku onemocnění jsou jako vždy špatné životní podmínky,nakažení jinými rybami, popř. živou potravou ap. Doporučuji použít např. léčivo typu FMC a hlavně dodržet postup uvedený výrobcem.

29.1.2023 22:37
kocmiš

XXX.XXX.243.138

Živorodky nejčastěji postihuje plísňové onemocnění. Doporučuji vám mírně osolit vodu klasickou kuchyňskou solí. Já to dělám tak, že solím průběžně, tzn že když čistím akvárium a měním část vody tak do jednoho kýble dám cca lžičku soli. Bohužel většina šlechtěných pavých oček je na nemoci dost náchylná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík