pavel097T3

XXX.XXX.26.210
Zdravým, včera jsem si přivezl 30 malých pstruhů (cca 7-10cm), včera ještě normálně žrali, ale dnes nechtějí vůbec nic žrát.
Čím by to mohlo být?
děkuji za odpovědi
Kar.l

XXX.XXX.11.189
pavel097T3
napsal(a):
Zdravým, včera jsem si přivezl 30 malých pstruhů (cca 7-10cm), včera ještě normálně žrali, ale dnes nechtějí vůbec nic žrát.
Čím by to mohlo být?
děkuji za odpovědi
Tím že nejde o jejich přirozenou potravu - živá pohyblivá havěť, žerou jen když musí a mají opravdu hlad. Časem by si měli zvyknout a žrát bez problémů.
pavel097T3
napsal(a):
Čím by to mohlo být?
děkuji za odpovědi
Jaký pstruh - Duhák, Potočák, Siven ? Čím byli doposud krmeni, v čem je máte, kolik mají kyslíku, jakou teplotu má voda a jaká je hodnota pH ?
Janae.

XXX.XXX.160.6
pavel097T3
napsal(a):
Čím by to mohlo být?
děkuji za odpovědi
Z našich letitých zkušeností.
Je jedno jaký je to pstruh nebo siven.
Pstruzi budou ze sádek, jsou celý život zvyklí na granule, naopak chvilku trvá je převést na přirozenější potravu.
PH vody také moc velkou roli nevede, máme je jak v povrchové tak studniční vodě a žádný problém.
Problém je čistota vody a okysličení. Stačí zakalená voda po dešti a je problém. Takže bych pohlídala hlavně čistotu vody a její dobré okysličení. Nekvalitní voda a málo kyslíku se pstruhy rychle zamává a jsou uhyny téměř z hodiny na hodinu.
Pokud toto pohlídáte, jsou pstruzi dost nenároční a rychle rostoucí ryba.