Rájovec dlouhoploutvý

Rájovec dlouhoploutvý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rájovečci

12.6.2022 08:37
Rájovečci

XXX.XXX.18.146

Dobrý den, mám páreček Rájovců, kteří se mi pravidelně po 14 dnech vytírají. Po vytření samičku vždy ihned odlovím a sameček o potěr pečuje. Po několika dnech, když se potěr rozplave vylovím i samečka.
Problém nastavá vždy po 3-4 týdnech všechny malé rybky mi umřou ty co jsou větší umřou v 3 týdnech ty menší ve 4. Krmín je Micronem.

Prosím poraďte mi co dělám špatně.

12.6.2022 14:32
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.43.218

Rájovečci napsal(a):
Dobrý den, mám páreček Rájovců, kteří se mi pravidelně po 14 dnech vytírají. Po vytření samičku vždy ihned odlovím a sameček o potěr pečuje. Po několika dnech, když se potěr rozplave vylovím i samečka.
Problém nastavá vždy po 3-4 týdnech všechny malé rybky mi umřou ty co jsou větší umřou v 3 týdnech ty menší ve 4. Krmín je Micronem.

Prosím poraďte mi co dělám špatně.

v tomto věku se jim tvoří labyrint, pokud je teplota vzduchu nižší než teplota vody (třeba noční pokles) nastydnou a uhynou, je tedy důležité mít pečlivě zakryté akvário a také je vhodné umístit topítko s termostatem aby se zamezilo případnému kolísání teploty a tím i rozdíl v teplotě vody a vzduchu

0

12.6.2022 21:16
0

XXX.XXX.213.155

Nevhodné krmivo, případně i zkažená, zavčas neměněná voda.

Bez vydatného živého krmení a odpovídajícímu chovnému vybavení s dostatkem kvalitní vody, nebude patřičného úspěchu.

15.6.2022 08:59
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.22.147

Odrostlý potěr macropodus ocellatus

Přidejte reakci

Přidat smajlík