Rájovečci

XXX.XXX.18.146
Dobrý den, mám páreček Rájovců, kteří se mi pravidelně po 14 dnech vytírají. Po vytření samičku vždy ihned odlovím a sameček o potěr pečuje. Po několika dnech, když se potěr rozplave vylovím i samečka.
Problém nastavá vždy po 3-4 týdnech všechny malé rybky mi umřou ty co jsou větší umřou v 3 týdnech ty menší ve 4. Krmín je Micronem.
Prosím poraďte mi co dělám špatně.
Rájovečci
napsal(a):
Dobrý den, mám páreček Rájovců, kteří se mi pravidelně po 14 dnech vytírají. Po vytření samičku vždy ihned odlovím a sameček o potěr pečuje. Po několika dnech, když se potěr rozplave vylovím i samečka.
Problém nastavá vždy po 3-4 týdnech všechny malé rybky mi umřou ty co jsou větší umřou v 3 týdnech ty menší ve 4. Krmín je Micronem.
Prosím poraďte mi co dělám špatně.
v tomto věku se jim tvoří labyrint, pokud je teplota vzduchu nižší než teplota vody (třeba noční pokles) nastydnou a uhynou, je tedy důležité mít pečlivě zakryté akvário a také je vhodné umístit topítko s termostatem aby se zamezilo případnému kolísání teploty a tím i rozdíl v teplotě vody a vzduchu
0

XXX.XXX.213.155
Nevhodné krmivo, případně i zkažená, zavčas neměněná voda.
Bez vydatného živého krmení a odpovídajícímu chovnému vybavení s dostatkem kvalitní vody, nebude patřičného úspěchu.