Důvod úmrtí krevetek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dominika555

20.6.2022 15:10
Dominika555

XXX.XXX.144.109

Dobrý den, asi před 14 dny jsem čistila krevetkatium ( na skle se tvořila řasa )
vše bylo v pořádku voda čistá a před víkendem si všimnul jedné mrtvé kravetky
Tak ji výlovům a říkám si asi už byla stará
No a dnes další a to večer byla tak aktivní 😳🥺.V akváriu už zbyla poslední krevetka . Opravdu nevím co se stalo voda by snad skažená být neměla no jsem nešťastná a lituju tu poslední.
Mám znova vyčistit ? Nebo dokoupit další
Krevetky a neřešit to?
Předem děkuji za odpovědi a rady.

20.6.2022 20:46
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Máte fotku té nádrže?

Dominika555

21.6.2022 07:19
Dominika555

XXX.XXX.144.109

Akvárium 6l jávský mech rasokoule umělé kitky

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2022 08:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dominika555 napsal(a):
Akvárium 6l jávský mech rasokoule umělé kitky

K čemu umělé kYtky? A ty modré kamínky? Nebo blbě vidím?

ML1519

21.6.2022 14:22
ML1519

XXX.XXX.248.36

1. Ako dlho máte zabehnuté akvárium? (Nikdy sa nemôžu dávať krevetky do čerstvo zabehnutého akvária, podobne to je aj pri rybách)
2. To ste mali iba 3 krevetky alebo som to zle pochopil? 😳 (je to skupinové stvorenie, ktoré miluje prítomnosť kolegov svojho druhu)
3. Tie umelé rastlinky myslíte vážne? Môžu vylučovať rôzne chemikálie (človek nikdy nevie). Radšej väčšie množstvo machu alebo nejaké plávajúce rastlinky (krevetky milujú, keď sa vešajú na korienky týchto rastliniek)
4. Samozrejme ide aj o aký druh krevetiek sa jedná (rozoznávame neocaridina = prispôsobené na vodu z vodovodu po odstátí/vyparení chlóru a caridina = špeciálne nároky na vodu)
5. Preferujte radšej prírodný štrk (tie zafarbené taktiež môžu vylučovať rôzne toxíny)

Malé rady:
Na vašom mieste by som prikryl akvárium nejakým sklom alebo plexisklom (pri nekvalitnej vode sa môžu krevetky zdržovať pri hladine a hrozí ich vyskočenie) a prilial by som o niečo viac vody.
Krevetky sú háklivé nie len na kvalitu vody, ale aj čistotu, takže filter by som nepodcenil (teda ak by ste chceli 10+ krevetiek) + každotýždenná výmena štvrť vody z aqua.

21.6.2022 17:02
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.2.223

Dominika555 napsal(a):
Dobrý den, asi před 14 dny jsem čistila krevetkatium ( na skle se tvořila řasa )
vše bylo v pořádku voda čistá a před víkendem si všimnul jedné mrtvé kravetky
Tak ji výlovům a říkám si asi už byla stará
No a dnes další a to večer byla tak aktivní 😳🥺.V akváriu už zbyla poslední krevetka . Opravdu nevím co se stalo voda by snad skažená být neměla no jsem nešťastná a lituju tu poslední.
Mám znova vyčistit ? Nebo dokoupit další
Krevetky a neřešit to?
Předem děkuji za odpovědi a rady.

při úhynu 2ks krevetek není třeba panika, mohli být staré, mohlo se jednat o nepovedený chov předešlého chovatele a takto by se dalo spekulovat mnohem dále, v případě že by například z 20ks krevet většina uhynula během krátké doby je třeba hledat příčinu, bylo by jistě něco špatně. umělé kytky nevadí, nevadí ani barevné kamínky, pokud jsou určeny pro akvarijní účely. běžné neocaridiny jsou opravdu přizpůsobivé, osobně chovám neocaridina denticulata v přírodní formě, v létě teplota okolo 26°C někdy více, v zimě okolo 10°C, akvárium okolo 15litrů, odhadovaný počet krevet v různých velikostech 200-300ks, množství jávského mechu a nějaká plovoucí kytka, dno holé, slabý filtr "bublifuk". další populace celoročně venku v jezírku bez jakékoli techniky.

Dominika555

21.6.2022 19:23
Dominika555

XXX.XXX.144.109

Moc děkuji za užitečný komentář buhuzel jsem dnes našla další uhynulou .U všech jsem si ale všimla takového průhledného pruhu který dříve neměli nemůže to být nějaká nemoc? Znovu moc děkuji za rady

21.6.2022 22:52
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Jak často, čím a v jakém množství krmíte? Filtrace funguje? Jakou máte vodu - měkkou/tvrdou? Nebyly použity v blízkosti akva nějaké prostředky proti hmyzu, není v zásuvce nějaký odpuzovač?

Přidejte reakci

Přidat smajlík