Beta5_8

XXX.XXX.5.135
Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat na šedý povlak který se mi tvoří na hladině mého akvária.☹️Tento povlak se tvoří cca 2-3 dny. Po vytvoření povlaku vezmu kapesník a setřu povlak z hladiny. Píšu sem protože opravdu nevím co to je, z čeho se to tvoří, jakým důvodem.Nevím jestli je to nějak škodlivé pro mého beťáka (beta bojovnice). Doufám, že mi někdo odpoví. Hezký zbytek dne a nashledanou.👋👋
Dobrý den,
to co se Vám tvoří je slepá hladina. Dělá se ze stojící vody, jinak řečeno pokud voda není v pohybu vytvoří se tam povlak. Nebezpečí pro bojovnici je. Může se utopit.
Doporučuji tam dát menší vzduchovcí filtr, nebo přikrýt akvárium sklem. Musete tam nechat mezeru aby měla bojovnice dostatek vzduchu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Beta5_8
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat na šedý povlak který se mi tvoří na hladině mého akvária.☹️Tento povlak se tvoří cca 2-3 dny. Po vytvoření povlaku vezmu kapesník a setřu povlak z hladiny. Píšu sem protože opravdu nevím co to je, z čeho se to tvoří, jakým důvodem.Nevím jestli je to nějak škodlivé pro mého beťáka (beta bojovnice). Doufám, že mi někdo odpoví. Hezký zbytek dne a nashledanou.👋👋
Jo a dejte jí tam víc kytek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sklo tvorbě mrtvé hladiny nezabrání, jediný efekt směrem k bojovnici je lepší tepelná stabilita vzduchu nad hladinou a nebude tam padat prach apod
Beta5_8

XXX.XXX.5.135
Velice moc dekuji za rychlou odpověď a nad akvárko dle vaší rady dám tedy sklo, moc dekuji.Hezký zbytek dne a nashledanou.👋👋