Vhodné osazenstvo ryb - 112 l akvárium

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Galdos23

9.10.2022 13:34
Galdos23

XXX.XXX.199.235

Ahoj, chci se zeptat. Budu zakládat 112 L akvarko substrát zvolím japanese soil normal, rostlinky nějaké echinodory bleherae, hygrophila polysperma, eleocharis minima, +plus nějaké červené rostlinky např. Ludwiga repens. V akváriu bych si představoval 1 kámen dragon Stone velikost xl potom ještě 1 velikost M pak bych tam viděl nějaké kořeny red moor Wood. Osazenstvo bych viděl takto
Parmicka cernopruha 2×
Tetra královská 15×
Čichavec perleťový 4×
Pancéřníček panda 8×
Gold Molly 3×
Black Molly 3×
Je tahle volba správná, nebude přerybněno? Nebo naopak mám zvýšit tetry třeba na 25 ks. Děkuji za odpověď.

9.10.2022 13:40
jkdk

XXX.XXX.254.27

Osobne myslím, že by bolo vhodnejšie zo zoznamu vypustiť Gold i Black molly a radšej navýšiť počet tetier plus, navýšiť počet i u pancierníčkov.

9.10.2022 17:09
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ty čichavce maximálně 1 samec a 2 samice.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.10.2022 20:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Galdos23 napsal(a):
Ahoj, chci se zeptat. Budu zakládat 112 L akvarko substrát zvolím japanese soil normal, rostlinky nějaké echinodory bleherae, hygrophila polysperma, eleocharis minima, +plus nějaké červené rostlinky např. Ludwiga repens. V akváriu bych si představoval 1 kámen dragon Stone velikost xl potom ještě 1 velikost M pak bych tam viděl nějaké kořeny red moor Wood. Osazenstvo bych viděl takto
Parmicka cernopruha 2×
Tetra královská 15×
Čichavec perleťový 4×
Pancéřníček panda 8×
Gold Molly 3×
Black Molly 3×
Je tahle volba správná, nebude přerybněno? Nebo naopak mám zvýšit tetry třeba na 25 ks. Děkuji za odpověď.

Parmičku černoptuhou nedávat, je to na ně malý. Tetra královská? Proč ne, ale vyřadila bych ty molly... tetry jsou čistotné a čistotu vyžadující ryby, zatímco živorodky jsou čuňata. Na čichavce perleťové je velikost akva na hraně, ale lze to, problém spíš je, že u mladých čichavců v běžné prodejní velikosti nelze poznat pohlaví nebo povětšinou ne a tak sestavit pár a nebo skupinu 2 holky a 1 kluk není jednoduché.

Já to vidím asi takto...pokud 3 kusy čichavců, tak pandiček třeba 7 kousků a těch teter tak 15x.
Vše do dobře zajetého akva a pěkně postupně...čichavce bych dávala až naposled.

Přidejte reakci

Přidat smajlík