Ohlá ploutev u čichavců a skalár

Skalára amazonská
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2022 14:37
bizon2021

XXX.XXX.181.40

Ahoj, potřebuji pomoc. Mám akvárium 100l a v něm mám čichavce modré a 3 skaláry. Obšem 2 mají ohlou ploutev, ale když jí tak ji mají normální. Akva má 36 cm, slyšel sem, že může být 40cm na výšku, ale mám tam štěrk,
jsou krmeny živou, ale i mraženou potravou a doplňuji to vločkami. Díkx za odpovědi.

Upraveno Adminem dne 16.10.2022 - interpunkce

16.10.2022 17:48
juhaj

XXX.XXX.164.121

Pro skaláry malé a nízké, ohlá ploutev značí špatnou kondici.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.10.2022 21:03

Na skaláry je to malé, ale zároveň si nemyslím, že deformace ploutve vznikne tím, že vodní síoupec je jen 36cm, to většinou vznikne při odchovu. A zodpovědný chovatel takové ryby vůbec nedává do prodeje. Zároveň mi přijde divný, že by se skutečně deformovaná ploutev zázračně narovnala při krmení a vidím to spíš na špatné podmínky v akvárku. Primárně bych se zaměřila na kvalitu vody v akvárku.,.u skalár standardně měním polovinu vody během týdne, pokud mám v akva mladé kusy, tak i vícero. A záleží samozřejmě na celkových podmínkách...ideálně vložte foto. Kdy bylo akvo založené, jak dlouho po založení šly do akva ryby..
A dost bych se přimlouvala, abyste skalárům našel nový domov a nebo, pokud jsou skaláry srdcovka, tak pořídit větší nádrž nejlépe kolem 300 litrů a výška akva minimálně 50 cm, ideálně 60 cm. Navíc skalára je defakto hejnová ryba a hejno je minimálně 8 kousků...skaláry jsou potvory a čím je jich víc, tím menší je riziko, že se v době tření budou brutálně mydlit. Agresivita se rozloží mezi více jedinců.Protože rodičovský pár klidně nabuší zbytek osazenstva někam do rohu, ale když má dalších třeba deset spolubydlících skalár, tak už to není taková prča to uhlídat a kontrolované teritorium není tak velké, obzlášť pokud je akva přirozeně rozdělené na teritoria třeba velkou rostlinou např trsem vallisnérií a nebo nějakým kořenem, ale 3 kousky ve 100 litrech, jestli tam máte pár, co se začne vytírat, tak ta třetí skalára může být pěknej otloukánek. Dejte ty skaláry pryč.

17.10.2022 19:51
bizon2021

XXX.XXX.181.40

dobrý den dnes jsem se do akvarka díval znova a všechno bylo v pořádku tak nevím jak je to možné že to bylo jenom týden jinak jak se skaláři třou tak se třou ve skupinách tak v tom žádný problém není

17.10.2022 20:06
juhaj

XXX.XXX.164.121

Třou se v páru, nejsou to lososi.😁

17.10.2022 20:31
bizon2021

XXX.XXX.181.40

třou se také ve 3

17.10.2022 21:22
juhaj

XXX.XXX.164.121

Nevím, nikdy jsem u svých nepozorovala a že jsem jich měla 6 hodně let. Měla jsem dva páry, tření bylo časté, ale žádná trojka.

18.10.2022 11:36

Tak mě teda skaláry nikdy neprovozovaly "skupinový sex", ale na fóru rybičky někdo psal, že samice klade vajíčka a dva samci oplodňují, takže možné to asi je, ale podle mě to bude raritka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík