Závojnatka lví hlava? (Ranchu)

Závojnatka čínská
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Regi_

20.10.2022 19:09
Regi_

XXX.XXX.96.190

Zdravím,

již třetím týdnem se bezvýsledně snažím sehnat závojnatku ranchu, nevěděl by někdo, kde ji sehnat? (chovatele/obchod)

Ideálně bych si chtěla vybrat, bojím se, že při koupi online mi přijde nějaká deformovaná. Ráda bych typického ranchu s oblými zády a aby měl v dospělosti buclatou hlavou jako na fotografii.

Byla jsem na burze Ryby a rybičky a žádné speciální druhy závojnatek tam vůbec neměli. (Jsem z Plzně)

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.10.2022 21:22

Zkuste poptat na kalaba.eu, jestli je ještě mají v nabídce...jeden můj známý je u nich kupoval, ale už je to asi 5 let...když juknu na jejich stránky, tak tam jednu variantu..barvu..nebo jak to mám napsat vidím, ale fotku tam nemají. Ale třeba by dokázali sehnat.

Regi_

20.10.2022 21:56
Regi_

XXX.XXX.96.190

Děkuji, mohu se zeptat, zda přišli v dobré kondici a bez vizuálních vad?

20.10.2022 22:24

Regi_ napsal(a):
Děkuji, mohu se zeptat, zda přišli v dobré kondici a bez vizuálních vad?

Jako už si nepamatuju podrobnosti, ale zdravotně byly v poho v kondici, ale kvalita -vzhled nebyla úplně špičková...resp, tak půl na půl...někteří jedinci krásné až výstavní kusy a některé rybky nebyly tak hezké. Já se v tom mic nevyznám, závojnatky mám léta, ale ty klasický a vybírám spíš to co se mi líbí barevně a o tom to je. Mě se třeba nejvíc líbí barevná varianta calico. To jsou ryby běžně dostupné i v akvaristikách a když tam přijdu a plave jich v nádrži hafec, tak řeknu chci tu a tu a ještě tuhle s vyberu si konkrétní ryby...to samý u skalárů..ale když je objednám, tak si konkrétní jedince vybrat nemůžu.
Třeba svého času jsem z gigaexotic objednávsla skaláry v barvě koi s to bylo barevně velké zklamání, protože u koi barvy je to opravdu sázka do loterie.
Teď mám od nich zlatohlavý mramoru...12 kousků..a ryby jsou to pěkný, ale kdybych si mohla vybírat osobně, tak bych vybrala jedince, kteří by si byli hodně barevně podobní. Takhle mi tam plave i ryba, která má většinu těla černou a naopak i ryba, která je výrazně světlejší než ostatní.

Takže asi tak...pokud člověk objednává ryby, tak v tomto je to prostě risk...když objednám neonky, tak je to jedno, všechny vypadají stejně, hlavně, že jsou zdravé a v kondici, ale jak objednáváte ryby, kde to tak není..např. objednáte gold molly a můžou vám přijít krásný sytě žlutý rybky, ale taky bledule vyblitý.

Regi_

20.10.2022 23:54
Regi_

XXX.XXX.96.190

Dobrá, moc děkuji za pomoc

Přidejte reakci

Přidat smajlík