Napadené kořeny

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

betty_6

30.10.2022 15:48
betty_6

XXX.XXX.107.251

Zdravím,
mám už něco přes rok a půl založené nano akvárium, 20L, s topítkem, krytem, led světlem, filtrem a živými rostlinami. Chovala jsem zde beťáka(pár dní dozadu zemřel).V lednu tohoto roku jsem se rozhodla zahodit keramické dekorace a pořídit kořeny. Kořeny jsem pořídila ve zverimexu. S kořeny nebyl problém, zasypala jsem je a na jeden v nich uvázala rostlinu. Po čase, někdy v květnu začal jeden z kořenů černat. Postupně mi zčernaly všechny, ale nějak jsem to neřešila. Teď, kdy mi v akváriu žije po smrti beťáka jen ancistrus jsem si všimla bílých teček posázené po celém kořenu. Plánuji pořídit nového beťáka, ale nerada bych ho dala do nevhodných podmínek. Nemusí to být nic zásadního, ale nerada bych se setkala s plísní či nějakými breberkami. Prosím o radu, co to je a jak se toho zbavit. Děkuji, přikládám foto kořenů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2022 22:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podle fotky si nejsem jistá...dle mého by to mohla být plíseň, takže bych kořen zkusila vymáchat v roztoku hypermanganu a nebo nasadit šneky.....je šance, že by to mohli vyčistit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík