Ahojte vždy ma fascinovali dravé ryby ako arowa,štvorzubci,motýlikovec africký atď. kvôli ich spôsobu lovu..
Mám ale obmedzene možnosťi pretože mám momentálne miesto iba na 120l akvárium ( juwel lido 120).
Moja otázka teda znie:
Môžem dať napríklad Živorodka šťukovitá - Belonesox belizanus do toho akvária?
Poprípade nejaké iné dravé ryby čo nemajú problém zjesť napríklad dospelú gupku?
(Veľa ľudí by navrhovalo skupiny stvorzubca trpasličieho ale toho už mám a za dravcov sa nedajú moc považovať,alebo by navrhovalo axolotlov ale pre ne je akva celkom malé...)
PS. Čítal som staršie fórum na toto téma na inej stránke a chalanovi tam nadávali že sa ide baviť na rybyčkach...
Nie nejdem sa baviť natom ako jeden zožerie druhú ale fascinuje ma skôr ten lov dravých rýb tak isto ako keď si chovateľ kúpi hada...)
Ďakujem každému vopred za odpovede 👍
Snakedemord
napsal(a):
Ahojte vždy ma fascinovali dravé ryby ako arowa,štvorzubci,motýlikovec africký atď. kvôli ich spôsobu lovu..
Mám ale obmedzene možnosťi pretože mám momentálne miesto iba na 120l akvárium ( juwel lido 120).
Moja otázka teda znie:
Môžem dať napríklad Živorodka šťukovitá - Belonesox belizanus do toho akvária?
Poprípade nejaké iné dravé ryby čo nemajú problém zjesť napríklad dospelú gupku?
(Veľa ľudí by navrhovalo skupiny stvorzubca trpasličieho ale toho už mám a za dravcov sa nedajú moc považovať,alebo by navrhovalo axolotlov ale pre ne je akva celkom malé...)
PS. Čítal som staršie fórum na toto téma na inej stránke a chalanovi tam nadávali že sa ide baviť na rybyčkach...
Nie nejdem sa baviť natom ako jeden zožerie druhú ale fascinuje ma skôr ten lov dravých rýb tak isto ako keď si chovateľ kúpi hada...)
Ďakujem každému vopred za odpovede 👍
ano belonesox belizanus ve 120litrovém akváriu můžete chovat, přibližně tak do půl roku života, pak dle počtu jedinců volit akvárium 300-400litrů. jinak máte představu co takový chov štiky živorodé obnáší? když pominu teplou vodu a velké akvárium tak zásadní problém je potrava, tak že si můžete pořídit dalších 5 nebo 6 120litrových akvárií kde budete chovat stovky gupek jako krmivo, jedna dospělá samice pozře 2 polodospělé samice gupky každé dva dny, jako doplněk může sloužit hmyz, některé se naučí na mrazené rybky, ty hodně šikovné na kusy rybího filé, ale s tím se počítat nedá a řešit problematiku že nebudou brát mraženou stravu v době až to příjde je už pozdě. tudíž pokud nemáte odpovídající zázemí pro chov štik tak se do toho určitě nepouštějte. na klasické dravce je vaše akvárium miniatura. v případě že chcete něco dravějšího určitě doporučuji nějaký malý druh čtverzubce. kupříkladu i dravá živorodka aloophorus robustus potřebuje prostor, držím jí v 300litrovém akváriu a řekl bych že to je tak spodní hranice.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ještě větší druhy štikovců mě napadají - s rybkou velikosti očka nebudou mít problém, ale není nutné krmit stále živým