Dobrý deň.
Mám nano akvárium a v ňom dvoch samčekov Pavieho očka. Okrem nich v akváriu žijú už len dve neritiny.
Počas týždennej dovolenky kŕmila rybičky poverená osoba. keď som sa vrátila, jeden väčší samček mal o polovicu menší závoj. Čítala som,že pri nedostatku potravy si samce môžu obhryzat plutvy.
Chcem sa opýtať, či je nejaká šanca, že mu ešte tá plutva dorastie. Bol to predtým nádherný samček a je mi veľmi ľúto ako dopadol.
Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Valéry
napsal(a):
Dobrý deň.
Mám nano akvárium a v ňom dvoch samčekov Pavieho očka. Okrem nich v akváriu žijú už len dve neritiny.
Počas týždennej dovolenky kŕmila rybičky poverená osoba. keď som sa vrátila, jeden väčší samček mal o polovicu menší závoj. Čítala som,že pri nedostatku potravy si samce môžu obhryzat plutvy.
Chcem sa opýtať, či je nejaká šanca, že mu ešte tá plutva dorastie. Bol to predtým nádherný samček a je mi veľmi ľúto ako dopadol.
Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
Co je to nano akvárium?
Vulcannus

XXX.XXX.38.22
napsal(a):
Co je to nano akvárium?
Akvárium určené pro chov kreviet.

Vulcannus
napsal(a):
Akvárium určené pro chov kreviet.
Ani ne - nano je maličká nádrž, spíš nevhodná pro cokoliv a vyžaduje značné znalosti a zkušenosti chovatele.. pro krevety se seriózně doporučuje 60 l i víc, a to i pro drobné druhy

Valéry
napsal(a):
Prosím vie sa mi niekto vyjadriť k tým plutvam? Či zvyknú ešte dorast?
Vďaka
A vám je jedno, že máte rybky v nevhodném akváriu?
A tak zadavatelka neuvedla, kolik má litrů. Pro gupku stačí i těch 20 litrů. Když jsem jako dítě, možná ještě předškolní,dostala od táty první akvárko, byla to elementka, maximum mohla mít tak 25 litrů, do ní paví očka a xify. Ty xify byly naprosto nevhodné,ale já o tom nic nevěděla a ryby taky ne, protože se to všechno množilo jak blázen, nestačila jsem rozdávat( tedy spíše naši), tak jsem je tam nechávala jako krmivo.
Spíš v dnešní době jsou očka dost přešlechtěný, už moc nevydrží.😀

juhaj
napsal(a):
A tak zadavatelka neuvedla, kolik má litrů. Pro gupku stačí i těch 20 litrů. Když jsem jako dítě, možná ještě předškolní,dostala od táty první akvárko, byla to elementka, maximum mohla mít tak 25 litrů, do ní paví očka a xify. Ty xify byly naprosto nevhodné,ale já o tom nic nevěděla a ryby taky ne, protože se to všechno množilo jak blázen, nestačila jsem rozdávat( tedy spíše naši), tak jsem je tam nechávala jako krmivo.
Spíš v dnešní době jsou očka dost přešlechtěný, už moc nevydrží.😀
Neuvedla. Ale pokud se mi rybky okusují, je asi něco špatně. Třeba málo rostlin? Na nedostatek krmení moc nevěřím. V běžném akváriu to osazenstvo vydrží bez kanibalismu i 3 týdny.
Většinou dochází k úhynu z překrmení. Stejně jako většina kytek zajde na přemíru zalévání. Vlastní zkušenost.