Dvě samice Betty

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janiiine

13.2.2023 07:21
Janiiine

XXX.XXX.48.182

Ahojte, prosím o radu pro začátečnici. Pořídili jsme si 2 bojovnice. První den spolu hezky plavali a nebyl problém. Od včera ta jedna na druhou pořád “útočí” a nahání jí. Fakt to vypadá strašidelně a je mi jí bobka líto. Je to běžné? Nebo je to špatně? Děkuji za rady 😊

987

13.2.2023 07:41
987

XXX.XXX.230.27

Dobrý den, stal se mi podobný problém, kdy jsem si domů přivezl také dvě samice bojovnice. Nakonec se z toho vyklubalo, že jedna samička je doopravdy velmi mladý samec. Pořádně si je prohlédněte, zda nemáte podobný problém. Raději bych je oddělil.

13.2.2023 07:47
juhaj

XXX.XXX.164.121

Když zapátráte jenom ve zdejších diskuzích, zjistíte stále stejné. Beta není společenská ryba, naopak, je silně teritoriální. jedince svého druhu bere jako konkurenci a snaží se jí zlikvidovat. Je jedno, zda se jedná o samce nebo samice. Nevěřte těm,kdo píší, že jim to funguje. Stát se může, ale pravděpodobnost je tak malá, že jí klidně můžete vypustit.
Pokud se vám Betty napadají, musí jedná pryč, nebo to skončí smrtí slabší. Samotná Berta se bude cítit líp.
Někdo napíše, že to jde, ale k chovu více Bett je třeba hustě zarostlé, minimálně 100 litrové akvárium.
Pokud chcete chovat více Bett, pořiďte si druh bojovnice nebojovná, tam riziko nehrozí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík