Dobrý den umírají mi rybičky
Adéla.v

XXX.XXX.99.167
Dobrý den máme problém umírají nám každý den alespoň dvě rybičky akvárium je vyčištěné . Nikdy nám rybičky neumírají pouze jednou za 2-3 měsíce 1-2 ryby .Teť se ztrhla vlna za jeden den nám umřely 3 sumci a asi dalších 6 ryb a jak už jsem psala teť umírají denně alespoň 2 začalo to den poté co jsme si přinesly nové rybičky . Prosím poraďte co mám dělat
😖😢😭
Adéla.v
napsal(a):
Dobrý den máme problém umírají nám každý den alespoň dvě rybičky akvárium je vyčištěné . Nikdy nám rybičky neumírají pouze jednou za 2-3 měsíce 1-2 ryby .Teť se ztrhla vlna za jeden den nám umřely 3 sumci a asi dalších 6 ryb a jak už jsem psala teť umírají denně alespoň 2 začalo to den poté co jsme si přinesly nové rybičky . Prosím poraďte co mám dělat
😖😢😭
No, v první řadě - velikost a foto akvária, množství rostlin, filtrace ...
Tipnu si - nevhodné podmínky - nezaběhlé akvárium, moc malé, moc ryb, málo rostlin...
Trefila jsem se?
Jo a "teď, vlna se strhla a sumci (teda spíš sumečci) umřeli". + 10 interpunkčních znaků.
Ano, nevyžádaná rada.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nové ryby byly zřejmě nemocné a nakazily vám ostatní. Měli jste je nechat odděleně v karanténě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kometa
napsal(a):
Upřímně, když každé 2 - 3 měsíce rybky umírají, tak je něco špatně od začátku. Viz výše.
Ale to se nejspíš nedozvíme.
Tak to samozřejmě. Já z příspěvku pochopila, že to začalo přidáním nových ryb.
0

XXX.XXX.213.155
Nové něčím nakažené ryby bez karantény přivodily tu zkázu.
Zkušenější chovatel může vypozorovat i odhadnout, co to pravděpodobně způsobilo a pokusí se přeléčit celé akvárium v obchodech dostupnými léčebnými přípravky.
Dost často to, též končí totální obnovou akvarijního obsahu po důkladné dezinfekci, nebo u slabších povah rovnou zrušením akvária.
Ryby nesmí onemocnět, protože je to většinou jejich konec a z toho důvodu je nezbytný pečlivý výběr při nákupu a následná izolace na 2-3 týdny v karanténní nádrži.
I na burzách, případně i doma u chovatelů a překupníků, bývají nezdravé ryby a po změně podmínek, se to u zákazníka naplno projeví.
To, že v průběhu 2-3 měsíců uhyne v jinak normálně fungujícím akvárku občas, nějaká ta ryba, je zcela běžný jev a z toho, bych "vědu" nedělal.
Někteří rádoby rádcové - rádkyně, jsou nepoučitelní-é .
0

XXX.XXX.213.155
juhaj
napsal(a):
Musím tedy napsat, že jsem rarita. Mě v akváriu ryby neumíraly několik let, pokud nepřišel jejich čas.
0

XXX.XXX.213.155
Typické pro kraje české, daří se mu, přesto si stále stěžuje.
0
napsal(a):
Nové něčím nakažené ryby bez karantény přivodily tu zkázu.
Zkušenější chovatel může vypozorovat i odhadnout, co to pravděpodobně způsobilo a pokusí se přeléčit celé akvárium v obchodech dostupnými léčebnými přípravky.
Dost často to, též končí totální obnovou akvarijního obsahu po důkladné dezinfekci, nebo u slabších povah rovnou zrušením akvária.
Ryby nesmí onemocnět, protože je to většinou jejich konec a z toho důvodu je nezbytný pečlivý výběr při nákupu a následná izolace na 2-3 týdny v karanténní nádrži.
I na burzách, případně i doma u chovatelů a překupníků, bývají nezdravé ryby a po změně podmínek, se to u zákazníka naplno projeví.
To, že v průběhu 2-3 měsíců uhyne v jinak normálně fungujícím akvárku občas, nějaká ta ryba, je zcela běžný jev a z toho, bych "vědu" nedělal.
Někteří rádoby rádcové - rádkyně, jsou nepoučitelní-é .
Takže každé 2 - 3 měsíce úhyn 1 -2 rybky je v pohodě?
Jako jo, když jich budu mít cca 50, ale to nebude případ zadavatelky. Si myslím.
A stejně se to nedozvíme.