Ráda bych se podělila o zajímavý postřeh. Doma i na zahradě pěstujeme zeleninu, ovoce, bylinky, okrasné rostliny... Každé jaro bojujeme s mšicemi a ostatními škůdci. Napadlo mě, jestli by tyto potvůrky náhodou nechutnaly našim rybičkám. Zkusila jsem odstřihnout větvičku švestky doslova obalené mšicemi a zapíchla ji do akvária. Rybičkám trvalo přibližně 5 minut, než pochopily, že na větvi mají oběd. Za chvíli se klidné rybky proměnily v piraně. Do hodiny byla větev naprosto čistá. Takto jsem je krmila celé léto. Letos jsem zkusila do akvária vložit napadené sazenice chilli papriček (květináč zabalit a hlavou dolů zavěsit do akvária). Mám krásně očištěné rostliny bez chemie a rybky měly skvělý gábl. Musíte pouze ohlídat, aby se do akvária dávaly NEJEDOVATÉ rostliny a hlavně bez chemického postřiku. Bohužel, tuto schopnost obírat škůdce z rostlin mají víceméně jen paví oka. Ostatní ryby si s tímto způsobem krmení zatím neví rady. Ale kdo máte paví očka a zároveň pěstujete rostliny, zkuste to. Prima podívaná.