Bojovnice pestrá a jiné rybičky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2023 20:17
Barus81

XXX.XXX.150.18

Ahoj mám 50 litrový akvarko a v nem 4 pavi očka jednoho čichavce zakrsleho a 4 neonky a chtěla bych si pořídit bojovníci pestrou(samce) ale nevím jestli můžou být spolu

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2023 08:20

Barus81 napsal(a):
Ahoj mám 50 litrový akvarko a v nem 4 pavi očka jednoho čichavce zakrsleho a 4 neonky a chtěla bych si pořídit bojovníci pestrou(samce) ale nevím jestli můžou být spolu

Do tak "velkého" akvária je nejvhodnější samotná bojovnice. Za splnění dalších podmínek (topítko a spousta kytek).

Chudinky neonky.

Víte, on by měl člověk brát ohledy na potřeby zvířat a sebekriticky zvážit, jestli je dokáže uspokojit. A ne, že "já chci".

Já třeba vždycky chtěla psa. A ani na prahu šedesátky ho nemám. Protože by byl při mém způsobu života chudák.

1.4.2023 14:03
juhaj

XXX.XXX.52.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Do tak "velkého" akvária je nejvhodnější samotná bojovnice. Za splnění dalších podmínek (topítko a spousta kytek).

Chudinky neonky.

Víte, on by měl člověk brát ohledy na potřeby zvířat a sebekriticky zvážit, jestli je dokáže uspokojit. A ne, že "já chci".

Já třeba vždycky chtěla psa. A ani na prahu šedesátky ho nemám. Protože by byl při mém způsobu života chudák.

Je to marný, je to marný, je to marný.... Než by si lidi něco o zvířeti napřed nastudovali, tak ho radši utrápí a pak se diví, co je to za nevděčníka.
Už jsem vší říkala, že nebudu na tyhle dotazy reagovat, tak jenom povzdech.

000

2.4.2023 11:08
000

XXX.XXX.230.27

Dobrý den, bojovnici bych tam nedávala už jenom z principu nevhodných spolubydlících. Paví očka se k bojovnici nehodí, protože jí připomínají soka, kterého je třeba usmrtit, takže byste za chvilku měla po pavích očkách. Výjimku bych dala pouze samicím pavích oček, které samci bojovnic snášejí jenom pokud nemají příliš barevné ocasy. U neonek je to podobné. Bojovnice by je mohla okusovat a mnohdy se stává, že je klidně rovnou sezobne místo večeře.

2.4.2023 11:20

000 napsal(a):
Dobrý den, bojovnici bych tam nedávala už jenom z principu nevhodných spolubydlících. Paví očka se k bojovnici nehodí, protože jí připomínají soka, kterého je třeba usmrtit, takže byste za chvilku měla po pavích očkách. Výjimku bych dala pouze samicím pavích oček, které samci bojovnic snášejí jenom pokud nemají příliš barevné ocasy. U neonek je to podobné. Bojovnice by je mohla okusovat a mnohdy se stává, že je klidně rovnou sezobne místo večeře.

A odkdy zvládne beta slovit neonku?? Zabít jo.. Ale slovit?

2.4.2023 12:06

000 napsal(a):

Jako, že bojovnice fakt sezobne neonku? Si nějak neumím představit.

000

2.4.2023 12:29
000

XXX.XXX.230.27

Zatím jsem o tom slyšela jenom u neonky modré, prý ji beta vzala za hlavu a dusila do té doby, dokud neonku neusmrtila a pak ji sežrala. Ostatní naháněla a až je uhonila, tak je prostě ozobala.

Tak to dopadá, když vám ve zverimexech řeknou, že beta je velmi mírumilovná rybka a je schopna se snést se vším. Sama jsem to slyšela, když jsem si šla koupit přípravky.

2.4.2023 14:29
juhaj

XXX.XXX.164.121

No,zadavatelka si s tím nemusí dělat starosti. Čtyři neonky v padesáti litrech dlouho nepřežijí a ten čichavec jako párová ryba taky ne

2.4.2023 14:52

juhaj napsal(a):
No,zadavatelka si s tím nemusí dělat starosti. Čtyři neonky v padesáti litrech dlouho nepřežijí a ten čichavec jako párová ryba taky ne

A pak koupí další neonky a čichavce a ještě k nim mrskne bettu.

Ale třeba se nad našimi příspěvky zamyslí. Nebo někdo jiný.

2.4.2023 19:37
Dotaz

XXX.XXX.235.225

000 napsal(a):

Bettu jsem viděla sežrat leda mládě pavího oka o vel. do 1 cm - a to jí napochodovalo přimo před čumák. Že by zadávila dospělé očko nebo neonku se mi fakt nezdá. Má problém sežrat velké granule, jak by požvejkala mnohem větší rybu?

Bettu s očky jsem měla a pokud je zarostlo, tak teda žádný problém, protože je betta nedohoní.

2.4.2023 21:56
Barus81

XXX.XXX.150.18

Bojovnici už mám doma je to flegmatik,není agresivní a nechá si oddelat i jídlo z pusy a vypadá spokojeně

2.4.2023 22:23
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Barus81 napsal(a):
Bojovnici už mám doma je to flegmatik,není agresivní a nechá si oddelat i jídlo z pusy a vypadá spokojeně

A vzala jste si z toho i to, že to akva je pro neonky nevhodné, že čichavec by měl být v páru, nebo na to pečete?

5.4.2023 08:41

Dotaz napsal(a):
A vzala jste si z toho i to, že to akva je pro neonky nevhodné, že čichavec by měl být v páru, nebo na to pečete?

Spíš ne. Protože já přece chci!

7.4.2023 13:26
Rorýs62

XXX.XXX.3.133

juhaj napsal(a):

Proč by neměly neónky (4) žít svůj "krátký" život v 50 l? Úplně v pohodě. Dát 10 ks? - hejnová rybka, ale stejně se drží v hejnu jen krátkou dobu, než se v akva rozkoukají a pak jsou po celém akva. Dávno v umělých odchovech ztratily přirozené instinkty.

7.4.2023 13:45

Rorýs62 napsal(a):
Proč by neměly neónky (4) žít svůj "krátký" život v 50 l? Úplně v pohodě. Dát 10 ks? - hejnová rybka, ale stejně se drží v hejnu jen krátkou dobu, než se v akva rozkoukají a pak jsou po celém akva. Dávno v umělých odchovech ztratily přirozené instinkty.

Třeba proto, že by mohly mít mnohem delší a kvalitnější život ve 150 litrech? Ve 20 - 30 kusech?

Jo, koně taky můžu mít 23 hodin v boxe, protože už dávno ztratil přirozené instinkty.

Protože, co mu zbývá, že jo. I těm neonkám.

7.4.2023 13:49
Rorýs62

XXX.XXX.3.133

"ten čichavec jako párová ryba taky ne" - párová ryba?
Nejspíš zemře steskem po partnerce nebo partnerovi, kterého v životě neviděl.
To jsem nevěděl, že mají, tak vyvinutý smysl pro "soužití".
Jen by mě zajímalo, jak při koupi mladých ryb(staré nepotřebujete) poznáte pohlaví, abyste si koupila pár?

7.4.2023 14:01
Rorýs62

XXX.XXX.3.133

Třeba proto, že by mohly mít mnohem delší a kvalitnější život ve 150 litrech? Ve 20 - 30 kusech?

Jo, koně taky můžu mít 23 hodin v boxe, protože už dávno ztratil přirozené instinkty.

Bohužel ho mít nebudou. Je to v podstatě jedno.
To co si koupíte v obchodech - odchováno v mnoha generacích v zajetí - 150 l - 500 ks neónek - dobrá filtrace a pravidelná výměna vody, žádné dno a ani rostliny - skoro všechny dorostou do prodejní velikosti.
Nechte si dovézt neónky přímo z přírody - pokud budou "úplně" zdravené - tak se většinou dožijí tak poloviny věku těch, které jsou zde odchovávány a i velikost je úplně jiná v dospělosti(jsou mnohem menší).

7.4.2023 14:14
Rorýs62

XXX.XXX.3.133

A srovnávat koně - savce, a ryby - to je snad něco úplně jiného, to promiňte.

7.4.2023 14:26

Rorýs62 napsal(a):
Bohužel ho mít nebudou. Je to v podstatě jedno.
To co si koupíte v obchodech - odchováno v mnoha generacích v zajetí - 150 l - 500 ks neónek - dobrá filtrace a pravidelná výměna vody, žádné dno a ani rostliny - skoro všechny dorostou do prodejní velikosti.
Nechte si dovézt neónky přímo z přírody - pokud budou "úplně" zdravené - tak se většinou dožijí tak poloviny věku těch, které jsou zde odchovávány a i velikost je úplně jiná v dospělosti(jsou mnohem menší).

Já si nepořídím žádné neonky, protože na to nemám dost velké akvárium.

7.4.2023 14:28

Rorýs62 napsal(a):
A srovnávat koně - savce, a ryby - to je snad něco úplně jiného, to promiňte.

Zákon na ochranu zvířat proti týrání se týká všech obratlovců.

Že se rybičky v nevhodných podmínkách nedostanou do TV, je věc jiná. Množírny psů nebo nosnice v klecích se holt ve zprávách vyjímají lépe.

7.4.2023 14:41
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tolik demagogie na Velký pátek! To nám rorýs doletěl v blbou dobu.

7.4.2023 14:42
Rorýs62

XXX.XXX.3.133

Já si nepořídím žádné neonky, protože na to nemám dost velké akvárium.

Nemusíte, je to jen Vaše rozhodnutí, jestli ano a nebo ne, ani jiné tetry nemusíte. Já Vás do toho nenutím. Jen jsem napsal vlastní názor.

Bohužel je smutné, že tady odrazujete (nejen Vy, ale i jiní), některé začínající akvaristy.
Každý začátečník se samozřejmě dopouští chyb, ale některé rady jsou tady nepatřičné a i nepravdivé.

7.4.2023 14:49

juhaj napsal(a):

A je na to nějaká jiná, vhodnější doba?

7.4.2023 14:50
Rorýs62

XXX.XXX.3.133

Zákon na ochranu zvířat proti týrání se týká všech obratlovců.

Že se rybičky v nevhodných podmínkách nedostanou do TV, je věc jiná. Množírny psů nebo nosnice v klecích se holt ve zprávách vyjímají lépe.

Jestli, to co jsem napsal je proti ochraně.....? a je to ve špatných podmínkách podle Vás, tak si raději už žádné rybky nepořizujte, protože budete spoluúčastná na týrání zvířat.

7.4.2023 14:52

Rorýs62 napsal(a):
Nemusíte, je to jen Vaše rozhodnutí, jestli ano a nebo ne, ani jiné tetry nemusíte. Já Vás do toho nenutím. Jen jsem napsal vlastní názor.

Bohužel je smutné, že tady odrazujete (nejen Vy, ale i jiní), některé začínající akvaristy.
Každý začátečník se samozřejmě dopouští chyb, ale některé rady jsou tady nepatřičné a i nepravdivé.

Ano, odrazuji (odrazujeme) začátečníky od toho, aby chovali rybky v nevhodných podmínkách. A nejdřív si něco nastudovali. A pak se případně rozhodli. To je špatně?

7.4.2023 14:55

Rorýs62 napsal(a):
Jestli, to co jsem napsal je proti ochraně.....? a je to ve špatných podmínkách podle Vás, tak si raději už žádné rybky nepořizujte, protože budete spoluúčastná na týrání zvířat.

Ano. Tvrdíte, že na základě zákona na ochranu zvířat proti týrání nelze srovnávat neonky a koně. Což není pravda.

Čím? Že mám 6 rybek v 70 litrech?

7.4.2023 15:00
Rorýs62

XXX.XXX.3.133

juhaj napsal(a):

Možná doletěl blbě, ale v pravou chvíli, aby Vaše demagogie skončila.
Už jste někdy byla v Brazílii nebo jinde v Jižní Americe po období dešťů?
Viděla jste vylíhlý potěr rybek, jejich hejna, v jak velkém prostoru jsou a jak se chovají?
A to jsou ve svém přirozeném prostředí.

7.4.2023 15:10
Rorýs62

XXX.XXX.3.133

Ano. Tvrdíte, že na základě zákona na ochranu zvířat proti týrání nelze srovnávat neonky a koně. Což není pravda.

Čím? Že mám 6 rybek v 70 litrech?

Že máte určitý počet rybek, to je Vaše věc. Já tam mohu mít 2x tolik rybek a přesto se budou cítit úplně spokojeně. Záleží na přístupu a u obou budou žít přibližně stejnou dobu.

To bychom mohli brát jako týrání i to, chyť rybu a pusť - háček atd. Evidentně to asi nevadí nikomu, ani Vám "zeleným". Podle mně je to horší, než když mají rybky menší akvárium. Stejně pochází už po mnoho generací s odchovu a ne z volné přírody.

7.4.2023 15:26
juhaj

XXX.XXX.164.121

A je na to nějaká jiná, vhodnější doba?

Ale jistě, 1.dubna!

7.4.2023 15:30
Rorýs62

XXX.XXX.3.133

Ano, odrazuji (odrazujeme) začátečníky od toho, aby chovali rybky v nevhodných podmínkách. A nejdřív si něco nastudovali. A pak se případně rozhodli. To je špatně?

Když si něco nastudují, tak dojdou k podobným závěrům jako píši.
Kde najdou v literatuře údaj o tom, že údajně potřebují neónky délku nádrže 1 m? - což není pravda.
A pak, že neodrazujete.
Nebo jiný příklad - 50l jedna bojovnice(samec) a hustě zarostlé akva - proč?

7.4.2023 15:33
Rorýs62

XXX.XXX.3.133

juhaj napsal(a):
Ale jistě, 1.dubna!

Na Vaše a Vašich kolegyň toto datum úplně platí.

7.4.2023 15:36
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ale já tím myslím Vás!

7.4.2023 16:10
Rorýs62

XXX.XXX.3.133

juhaj napsal(a):
Ale já tím myslím Vás!

Já zase Vás a Váš spolek palců! Jen tak dál - mystifikace přece v dnešní době letí, že?

7.4.2023 16:54
juhaj

XXX.XXX.164.121

S 4 neonky v malém akváriu taky!

7.4.2023 17:18

juhaj napsal(a):
Ale jistě, 1.dubna!

Aha. Ale to už bylo!

7.4.2023 17:24

Rorýs62 napsal(a):
Když si něco nastudují, tak dojdou k podobným závěrům jako píši.
Kde najdou v literatuře údaj o tom, že údajně potřebují neónky délku nádrže 1 m? - což není pravda.
A pak, že neodrazujete.
Nebo jiný příklad - 50l jedna bojovnice(samec) a hustě zarostlé akva - proč?

Třeba rybicky.net?

7.4.2023 17:27
juhaj

XXX.XXX.164.121

Aha. Ale to už bylo!

A tak občas někdo zaspí.😀

7.4.2023 18:13

juhaj napsal(a):
A tak občas někdo zaspí.😀