Uživatel s deaktivovaným účtem

Barus81
napsal(a):
Ahoj mám 50 litrový akvarko a v nem 4 pavi očka jednoho čichavce zakrsleho a 4 neonky a chtěla bych si pořídit bojovníci pestrou(samce) ale nevím jestli můžou být spolu
Do tak "velkého" akvária je nejvhodnější samotná bojovnice. Za splnění dalších podmínek (topítko a spousta kytek).
Chudinky neonky.
Víte, on by měl člověk brát ohledy na potřeby zvířat a sebekriticky zvážit, jestli je dokáže uspokojit. A ne, že "já chci".
Já třeba vždycky chtěla psa. A ani na prahu šedesátky ho nemám. Protože by byl při mém způsobu života chudák.
napsal(a):
Do tak "velkého" akvária je nejvhodnější samotná bojovnice. Za splnění dalších podmínek (topítko a spousta kytek).
Chudinky neonky.
Víte, on by měl člověk brát ohledy na potřeby zvířat a sebekriticky zvážit, jestli je dokáže uspokojit. A ne, že "já chci".
Já třeba vždycky chtěla psa. A ani na prahu šedesátky ho nemám. Protože by byl při mém způsobu života chudák.
Je to marný, je to marný, je to marný.... Než by si lidi něco o zvířeti napřed nastudovali, tak ho radši utrápí a pak se diví, co je to za nevděčníka.
Už jsem vší říkala, že nebudu na tyhle dotazy reagovat, tak jenom povzdech.
000

XXX.XXX.230.27
Dobrý den, bojovnici bych tam nedávala už jenom z principu nevhodných spolubydlících. Paví očka se k bojovnici nehodí, protože jí připomínají soka, kterého je třeba usmrtit, takže byste za chvilku měla po pavích očkách. Výjimku bych dala pouze samicím pavích oček, které samci bojovnic snášejí jenom pokud nemají příliš barevné ocasy. U neonek je to podobné. Bojovnice by je mohla okusovat a mnohdy se stává, že je klidně rovnou sezobne místo večeře.

000
napsal(a):
Dobrý den, bojovnici bych tam nedávala už jenom z principu nevhodných spolubydlících. Paví očka se k bojovnici nehodí, protože jí připomínají soka, kterého je třeba usmrtit, takže byste za chvilku měla po pavích očkách. Výjimku bych dala pouze samicím pavích oček, které samci bojovnic snášejí jenom pokud nemají příliš barevné ocasy. U neonek je to podobné. Bojovnice by je mohla okusovat a mnohdy se stává, že je klidně rovnou sezobne místo večeře.
A odkdy zvládne beta slovit neonku?? Zabít jo.. Ale slovit?

000
napsal(a):
Jako, že bojovnice fakt sezobne neonku? Si nějak neumím představit.
000

XXX.XXX.230.27
Zatím jsem o tom slyšela jenom u neonky modré, prý ji beta vzala za hlavu a dusila do té doby, dokud neonku neusmrtila a pak ji sežrala. Ostatní naháněla a až je uhonila, tak je prostě ozobala.
Tak to dopadá, když vám ve zverimexech řeknou, že beta je velmi mírumilovná rybka a je schopna se snést se vším. Sama jsem to slyšela, když jsem si šla koupit přípravky.

juhaj
napsal(a):
No,zadavatelka si s tím nemusí dělat starosti. Čtyři neonky v padesáti litrech dlouho nepřežijí a ten čichavec jako párová ryba taky ne
A pak koupí další neonky a čichavce a ještě k nim mrskne bettu.
Ale třeba se nad našimi příspěvky zamyslí. Nebo někdo jiný.
000
napsal(a):
Bettu jsem viděla sežrat leda mládě pavího oka o vel. do 1 cm - a to jí napochodovalo přimo před čumák. Že by zadávila dospělé očko nebo neonku se mi fakt nezdá. Má problém sežrat velké granule, jak by požvejkala mnohem větší rybu?
Bettu s očky jsem měla a pokud je zarostlo, tak teda žádný problém, protože je betta nedohoní.

Dotaz
napsal(a):
A vzala jste si z toho i to, že to akva je pro neonky nevhodné, že čichavec by měl být v páru, nebo na to pečete?
Spíš ne. Protože já přece chci!
juhaj
napsal(a):
No,zadavatelka si s tím nemusí dělat starosti. Čtyři neonky v padesáti litrech dlouho nepřežijí a ten čichavec jako párová ryba taky ne
Proč by neměly neónky (4) žít svůj "krátký" život v 50 l? Úplně v pohodě. Dát 10 ks? - hejnová rybka, ale stejně se drží v hejnu jen krátkou dobu, než se v akva rozkoukají a pak jsou po celém akva. Dávno v umělých odchovech ztratily přirozené instinkty.

Rorýs62
napsal(a):
Proč by neměly neónky (4) žít svůj "krátký" život v 50 l? Úplně v pohodě. Dát 10 ks? - hejnová rybka, ale stejně se drží v hejnu jen krátkou dobu, než se v akva rozkoukají a pak jsou po celém akva. Dávno v umělých odchovech ztratily přirozené instinkty.
Třeba proto, že by mohly mít mnohem delší a kvalitnější život ve 150 litrech? Ve 20 - 30 kusech?
Jo, koně taky můžu mít 23 hodin v boxe, protože už dávno ztratil přirozené instinkty.
Protože, co mu zbývá, že jo. I těm neonkám.
"ten čichavec jako párová ryba taky ne" - párová ryba?
Nejspíš zemře steskem po partnerce nebo partnerovi, kterého v životě neviděl.
To jsem nevěděl, že mají, tak vyvinutý smysl pro "soužití".
Jen by mě zajímalo, jak při koupi mladých ryb(staré nepotřebujete) poznáte pohlaví, abyste si koupila pár?
napsal(a):
Třeba proto, že by mohly mít mnohem delší a kvalitnější život ve 150 litrech? Ve 20 - 30 kusech?
Jo, koně taky můžu mít 23 hodin v boxe, protože už dávno ztratil přirozené instinkty.
Bohužel ho mít nebudou. Je to v podstatě jedno.
To co si koupíte v obchodech - odchováno v mnoha generacích v zajetí - 150 l - 500 ks neónek - dobrá filtrace a pravidelná výměna vody, žádné dno a ani rostliny - skoro všechny dorostou do prodejní velikosti.
Nechte si dovézt neónky přímo z přírody - pokud budou "úplně" zdravené - tak se většinou dožijí tak poloviny věku těch, které jsou zde odchovávány a i velikost je úplně jiná v dospělosti(jsou mnohem menší).
napsal(a):
A srovnávat koně - savce, a ryby - to je snad něco úplně jiného, to promiňte.

Rorýs62
napsal(a):
Bohužel ho mít nebudou. Je to v podstatě jedno.
To co si koupíte v obchodech - odchováno v mnoha generacích v zajetí - 150 l - 500 ks neónek - dobrá filtrace a pravidelná výměna vody, žádné dno a ani rostliny - skoro všechny dorostou do prodejní velikosti.
Nechte si dovézt neónky přímo z přírody - pokud budou "úplně" zdravené - tak se většinou dožijí tak poloviny věku těch, které jsou zde odchovávány a i velikost je úplně jiná v dospělosti(jsou mnohem menší).
Já si nepořídím žádné neonky, protože na to nemám dost velké akvárium.

Rorýs62
napsal(a):
A srovnávat koně - savce, a ryby - to je snad něco úplně jiného, to promiňte.
Zákon na ochranu zvířat proti týrání se týká všech obratlovců.
Že se rybičky v nevhodných podmínkách nedostanou do TV, je věc jiná. Množírny psů nebo nosnice v klecích se holt ve zprávách vyjímají lépe.
napsal(a):
Já si nepořídím žádné neonky, protože na to nemám dost velké akvárium.
Nemusíte, je to jen Vaše rozhodnutí, jestli ano a nebo ne, ani jiné tetry nemusíte. Já Vás do toho nenutím. Jen jsem napsal vlastní názor.
Bohužel je smutné, že tady odrazujete (nejen Vy, ale i jiní), některé začínající akvaristy.
Každý začátečník se samozřejmě dopouští chyb, ale některé rady jsou tady nepatřičné a i nepravdivé.

juhaj
napsal(a):
Tolik demagogie na Velký pátek! To nám rorýs doletěl v blbou dobu.
A je na to nějaká jiná, vhodnější doba?
napsal(a):
Zákon na ochranu zvířat proti týrání se týká všech obratlovců.
Že se rybičky v nevhodných podmínkách nedostanou do TV, je věc jiná. Množírny psů nebo nosnice v klecích se holt ve zprávách vyjímají lépe.
Jestli, to co jsem napsal je proti ochraně.....? a je to ve špatných podmínkách podle Vás, tak si raději už žádné rybky nepořizujte, protože budete spoluúčastná na týrání zvířat.

Rorýs62
napsal(a):
Nemusíte, je to jen Vaše rozhodnutí, jestli ano a nebo ne, ani jiné tetry nemusíte. Já Vás do toho nenutím. Jen jsem napsal vlastní názor.
Bohužel je smutné, že tady odrazujete (nejen Vy, ale i jiní), některé začínající akvaristy.
Každý začátečník se samozřejmě dopouští chyb, ale některé rady jsou tady nepatřičné a i nepravdivé.
Ano, odrazuji (odrazujeme) začátečníky od toho, aby chovali rybky v nevhodných podmínkách. A nejdřív si něco nastudovali. A pak se případně rozhodli. To je špatně?

Rorýs62
napsal(a):
Jestli, to co jsem napsal je proti ochraně.....? a je to ve špatných podmínkách podle Vás, tak si raději už žádné rybky nepořizujte, protože budete spoluúčastná na týrání zvířat.
Ano. Tvrdíte, že na základě zákona na ochranu zvířat proti týrání nelze srovnávat neonky a koně. Což není pravda.
Čím? Že mám 6 rybek v 70 litrech?
juhaj
napsal(a):
Tolik demagogie na Velký pátek! To nám rorýs doletěl v blbou dobu.
Možná doletěl blbě, ale v pravou chvíli, aby Vaše demagogie skončila.
Už jste někdy byla v Brazílii nebo jinde v Jižní Americe po období dešťů?
Viděla jste vylíhlý potěr rybek, jejich hejna, v jak velkém prostoru jsou a jak se chovají?
A to jsou ve svém přirozeném prostředí.
napsal(a):
Ano. Tvrdíte, že na základě zákona na ochranu zvířat proti týrání nelze srovnávat neonky a koně. Což není pravda.
Čím? Že mám 6 rybek v 70 litrech?
Že máte určitý počet rybek, to je Vaše věc. Já tam mohu mít 2x tolik rybek a přesto se budou cítit úplně spokojeně. Záleží na přístupu a u obou budou žít přibližně stejnou dobu.
To bychom mohli brát jako týrání i to, chyť rybu a pusť - háček atd. Evidentně to asi nevadí nikomu, ani Vám "zeleným". Podle mně je to horší, než když mají rybky menší akvárium. Stejně pochází už po mnoho generací s odchovu a ne z volné přírody.
napsal(a):
Ano, odrazuji (odrazujeme) začátečníky od toho, aby chovali rybky v nevhodných podmínkách. A nejdřív si něco nastudovali. A pak se případně rozhodli. To je špatně?
Když si něco nastudují, tak dojdou k podobným závěrům jako píši.
Kde najdou v literatuře údaj o tom, že údajně potřebují neónky délku nádrže 1 m? - což není pravda.
A pak, že neodrazujete.
Nebo jiný příklad - 50l jedna bojovnice(samec) a hustě zarostlé akva - proč?

juhaj
napsal(a):
Ale jistě, 1.dubna!
Aha. Ale to už bylo!

Rorýs62
napsal(a):
Když si něco nastudují, tak dojdou k podobným závěrům jako píši.
Kde najdou v literatuře údaj o tom, že údajně potřebují neónky délku nádrže 1 m? - což není pravda.
A pak, že neodrazujete.
Nebo jiný příklad - 50l jedna bojovnice(samec) a hustě zarostlé akva - proč?
Třeba rybicky.net?

juhaj
napsal(a):
A tak občas někdo zaspí.😀
A zase zmizí.