Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2023 17:20
Lenka Weichslová

XXX.XXX.76.74

Dobrý den, prosím o radu, už týden mi některé rybky v akváriu jakoby "tančí" - tlamou se blíží ke hladině a ocas ve vertikální pozici, poté se zavlní a plavou dál, nic méně po pár dnech umřou. Osolila jsem mírně vodu, třetinu vody jsou vyměnila za novou a zvedla teplotu, zatím bez reakce. Na tělech rybek nejsou viditelné změny - ploutve u tělo (bez krupičky, ..). Mockrát za Vaše rady!!! Děkuji Lenka

canoh

4.4.2023 19:59
canoh

XXX.XXX.61.236

Kolik máte rostlin?

4.4.2023 21:14
Lenka Weichslová

XXX.XXX.76.74

45l akvárko a kupovali jsme 4 trsy rostlin, máme ještě jedno naprosto stejné s menším počtem rostlin a je zdravé. Je pravda, že toto je blíže k oknu a častěji řešíme řasu, kterou teď rybky ojídají..nevím..

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2023 21:33

filtr? počet ryb?

jak dlouho to akvárko máte?

5.4.2023 08:37

Lenka Weichslová napsal(a):
45l akvárko a kupovali jsme 4 trsy rostlin, máme ještě jedno naprosto stejné s menším počtem rostlin a je zdravé. Je pravda, že toto je blíže k oknu a častěji řešíme řasu, kterou teď rybky ojídají..nevím..

No, ve 45 litrech těžko udělat rovnováhu. Kór se živorodkami.

Doporučuji rybicky.net.

5.4.2023 16:02
Lenka Weichslová

XXX.XXX.76.74

15 rybek, filtr molitanový :-(, zakoupený celý set ve zverimexu

5.4.2023 17:10

to je špatný, no. ten 1 l vody na cm ryby se počítá na dospělou rybu.

a gupky jsou prasátka, produkují hodně odpadu, ty vám přerybnění prostě tolerovat nebudou.

to akvárko je malé, tam se prostě udusí vlastníma hovnama.

5.4.2023 17:14

15 rybek ve 45 litrech? Postupně vám uhynou všechny. Já mám 6 kusů v 70 litrech a přijde mi to akorát. Dania, černé tetry, ancistrus.

Ve zverimexu vám prodají cokoliv. Tam jde o prachy. A vlastně, když rybičky nevydrží, jako, že nevydrží, vy se stanete jejich stálým odběratelem.

Fakt nejdřív něco nastudujte. I ty rybičky si zaslouží slušný život.

5.4.2023 17:25
Lenka Weichslová

XXX.XXX.76.74

Díky všem za rady! Něco s tím tedy uděláme.

5.4.2023 17:27
Lenka Weichslová

XXX.XXX.76.74

Akvárko máme v tomto počtu již více jak rok.

5.4.2023 18:05
Dotaz

XXX.XXX.237.98

Změřte parametry (aspoň Esha papírkem), kupte plovoučky typu piscie. Viděla jsem přerybněnější akvárka a fungovalo to, 45 l není objem, kde se nedá nastolit rovnováha.

Příčin může být mnoho, začněte kvalitou vody, dále zkontrolujte, zda v místnosti není přípravek jedovatý pro ryby - různé insekticidy do zásuvky, aplikované postřiky rostlin atd. Není akvarko od okna přehřívané, že by ryby měly málo kyslíku? Pak až bych uvažovala nad nemocí.

https://www.akvarijni.cz/nemoci.htm

5.4.2023 18:15
Lenka Weichslová

XXX.XXX.76.74

Díky za konstruktivní řešení, samozřejmě zkusíme! Díky L

5.4.2023 19:12
Lenka Weichslová

XXX.XXX.76.74

Tak jsme právě zjistili, že PH vody je naprosto v normě, koupili jsme Preventin a uvidíme...

5.4.2023 23:06
Bella04

XXX.XXX.96.140

Tak jsme právě zjistili, že PH vody je naprosto v normě, koupili jsme Preventin a uvidíme...

Ja jen nesmele zminim, ze jsou i jine parametry ktery potrebujete mit v norme... takovy NO2 a 3... a tak... Na "trsy rostlin" se taky taky moc nehraje... spis na procenta osazene plochy (tak 80% osazeny plochy dna by nebylo marny...)

6.4.2023 07:55
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Bella04 napsal(a):
Ja jen nesmele zminim, ze jsou i jine parametry ktery potrebujete mit v norme... takovy NO2 a 3... a tak... Na "trsy rostlin" se taky taky moc nehraje... spis na procenta osazene plochy (tak 80% osazeny plochy dna by nebylo marny...)

Souhlasím, proto jsem zmiňovala Esha papírek, kde je aspoň NO2, NO3 a další. Změřit pH fakt nestačí.

6.4.2023 11:41
Lenka Weichslová

XXX.XXX.76.74

Včera večer jsme změřili pH a akvárko má kolem 6,5, což by mělo být v normě, i tak jsme vyměnili 1/3 akvárka odstátou vodou. Teplota v akvárku je 24stupňů. Nic méně jsem si všimla bělavé stolice ryb. Takže zkusíme pořešit i toto. Rostlin v akváriu rozhodně tolik nemáme. O NO3 i 2 jsem četla, nic méně nevím, jak to změřit. Ještě se musíme rozmyslet, zda nevyčistit celé akvárium, abychom byli klidnější už kvůli těm kamínkům. Díky za rady!

6.4.2023 12:46
Bella04

XXX.XXX.96.140

Včera večer jsme změřili pH a akvárko má kolem 6,5, což by mělo být v normě, i tak jsme vyměnili 1/3 akvárka odstátou vodou. Teplota v akvárku je 24stupňů. Nic méně jsem si všimla bělavé stolice ryb. Takže zkusíme pořešit i toto. Rostlin v akváriu rozhodně tolik nemáme. O NO3 i 2 jsem četla, nic méně nevím, jak to změřit. Ještě se musíme rozmyslet, zda nevyčistit celé akvárium, abychom byli klidnější už kvůli těm kamínkům. Díky za rady!

"O NO3 i 2 jsem četla, nic méně nevím, jak to změřit" - Dotaz pise, dokonce 2x, o Esha papirku, ktery to aspon orientacne zmeri. Je mily, ze za rady podekujete, ale prosim prosim, kdyz uz si tu lidi davaj praci, a pisou vam odpovedi - dejte si tu praci taky, a ctete.

"zda nevyčistit celé akvárium, abychom byli klidnější už kvůli těm kamínkům" - nerozumim - vycistit cele akvarium... kvuli... kaminkum...? chtelo by to fotku...

dalsi porce nesmelejch dotazu - hodlate cistit filtr? pod tekouci vodou? tydne? vypinate ho na noc?

timhle vsim: cistenim celeho akvarka + jeste uvidime co napisete za odpovedi ohledne mych dotazu na filtr - je velka pravdepodobnost, ze slusne hybete s rovnovahou akvaria, a to neni pro jeho obyvatele dobry...

7.4.2023 12:39
Rorýs62

XXX.XXX.3.133

Dobrý den,
pokud máte v akva pH 6,5 a máte tam živorodky, tak není dobré. Ty potřebují minimálně pH 7 a lépe o něco vyšší. Voda by měla být polotvrdá. Pokud máte měkkou vodu a pH pod neutrálem, tak to nebude fungovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík