Betta Splendens - Betta bojovnice (odchov)

Prodám Bojovnici pestrou - Prodám samce i samice z vlastního chovu. Vyfocen...
V textuBetta
XXX.XXX.53.143
Dobrý den chtěl jsem se zeptat.
Mě bettě se vytvořily takovéto výstupky na ploutvi.
Jí i plave normálně.
Je to v pořádku?
alpha03
XXX.XXX.38.186
Betta
napsal(a):
Jí i plave normálně.
Je to v pořádku?
Nevím, jaké výstupky myslíte. Ale muže to být rozpad ploutví, ale nechci predbíhat. Ale stejne nebude dlouho plavat ani žrát. Tipujem nevhodné podmínky. Malý popis akvária, techniky, rastlín, úkrytov... A na fotke vidím umelé rastliny, čiže po 129: Nevhodné podmienky. ( S najväčšou pravdepodobnosťou).
Vhodné podmienky: Bojovnicu dajte samú do akvária min. 30l, ktoré ste predtým 3 týždne zabehli (bol pustený filter, ohrievač, svetlo a boli tam už rastliny. Skrátka všetko full, len tam nebola ryba. Tomu sa hovorí zabehnutie). Substrát vrelo odporúčam - a aj ostatné potreby nakupovať - z INVITALU, substrát Japanese soil, podľa voľby čierny alebo hnedý. Alebo kombinácia. Rastliny tam dajte určite aj voľne plávajúce po hladine, podľa môžu byť aj/alebo ako lekná zakorenené v substrátu. Dajte tam určite aj alespoň 1 veľký koreň. A, aby som nezabudla, odporúčam kúpiť tento set: https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/akvarijni-sety/easytank-pro-led-30-litru-s-filtraci-v-krytu-cerna
Tam už máte rovno aj filter. A nezabudnite dokúpiť aj teplomer a ohrievač. Veľa šťastia
Uživatel s deaktivovaným účtem
Betta
napsal(a):
Jí i plave normálně.
Je to v pořádku?
Viz alpha. Já teda píšu po 126. - nevhodné podmínky.
WQER
XXX.XXX.168.147
Jsou dvě možnosti:
Buď se potrhal o umělé rostliny, nebo má bakteriální rozpad ploutví.
Postupoval bych takto:
1. Vyměnil umělé rostliny za živé
2. Zvýšil teplotu o 2 stupně
3. Přidal eshu 2000 a eshu optimu podle návodu
4. Pozoroval bych, zda rybě neodpadávají další kusy ploutví a podle toho prodloužil léčbu